Η αρχαιοπρεπής γελοιότητα εξαπλώνεται σαν ιός

Posted on Ιουν 01, 2020, 9:06 πμ
6 secs

Από σήμερα Δευτέρα ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και στις 15 Ιουνίου τα εποχικά ξενοδοχεία.

«Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση τουριστών στην Ελλάδα μετά και την αποστολή για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Κοινής Υπουργικής Απόφαση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με βάση τα οποία τα ξενοδοχειακά καταλύματα θα προσαρμόσουν τη λειτουργία τους στην εποχή του κορονοϊού», λένε από την κυβέρνηση, προσπαθώντας να καλλιεργήσουν ταυτόχρονα κλίμα αισιοδοξίας.

Στην ΚΥΑ (υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Υγείας και Τουρισμού) γίνεται εκτενής αναφορά των μέσων προστασίας και υγιεινής και ξεχωρίζει η θέσπιση του Σήματος Πιστοποίησης που φέρει τον τίτλο “ Health First” και το οποίο θα είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων που θα λειτουργήσουν κατά το έτος 2020.

Η αρχαιοπρεπής γελοιότητα εξαπλώνεται σαν ιός Η αρχαιοπρεπής γελοιότητα εξαπλώνεται σαν ιός

Το σήμα “ Health First” φέρει κακοφτιαγμένη προτομή του Ιπποκράτη και αναφέρει το καταπληκτικό “safe since 460 B.C.”. Δηλαδή η Ελλάδα είναι ασφαλής από το 460 π.Χ. Προφανώς οι σχεδιαστές του σήματος και οι ελληνολάτρες ιθύνοντες των υπουργείων ελπίζουν ότι οι τουρίστες δεν γνωρίζουν Ιστορία και δεν έχουν διαβάσει ποτέ για τον λοιμό της Αρχαίας Αθήνας.

Το εν λόγω σήμα θα αναρτάται σε εμφανές σημείο του κοινόχρηστου χώρου υποδοχής του καταλύματος και θα αποδεικνύει ότι η επιχείρηση τηρεί τα πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου. Για τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, το σήμα χορηγείται από το υπουργείο Τουρισμού μετά από αίτηση της επιχείρησης, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του (http://www.mintour.gov.gr/).

...