Η «Αλληλεγγύη για Όλους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της:
Σε μια περίοδο όξυνσης του προσφυγικού στη χώρα μας και εικόνες που σοκάρουν από τα πλημμυρισμένα από το νερό της βροχής προσφυγικά camps η «Αλληλεγγύη για Όλους» βρέθηκε τη Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Μαλακάσας.
Είχαμε την ευκαιρία να δούμε τις δύσκολες καταστάσεις υπό τις οποίες διαβιώνουν οι πρόσφυγες πολέμου κυρίως από το Αφγανιστάν και να ανταλλάξουμε απόψεις και πληροφορίες με εκπροσώπους των ανθρωπιστικών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται στο χώρο.
Παραδώσαμε είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα είδη προσωπικής υγιεινής και ρουχισμού.
Επισημάνουμε ότι τη προηγούμενη εβδομάδα έγινε αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης και στην άτυπη δομή προσφύγων Παλαιών Σφαγείων Ρόδου και δόθηκαν είδη διατροφής σε συλλογικότητα κούρδων πολιτικών προσφύγων.
Η «Αλληλεγγύη για Όλους» σε αυτή τη περίοδο όξυνσης της αντιπροσφυγικής κυβερνητικής πολιτικής θα συνεχίσει να βρίσκεται μαζί με όλους και όλες , αλληλέγγυους και αλληλέγγυες, δίπλα στον προσφυγικό πληθυσμό της χώρας παλεύοντας για ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης τους , κατάργηση όλων των αντιπροσφυγικών νόμων και υπέρβασης των αντιπροσφυγικών πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη.