Σε δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη για την οικονομία απαντά ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτηρίζοντάς τον «αποκαλυπτικότατο».

«Είπε ότι η ανάπτυξη που είχαμε επί ΣΥΡΙΖΑ οφειλόταν στα επιδόματα και την 13η σύνταξη και υπονόησε ότι η ύφεση που με βάση τα τριμηνιαία στοιχεία ξεκίνησε το τελευταίο τρίμηνο του 2019 (πριν τον ιό) οφειλόταν στην πολιτική επιλογή της ΝΔ να μην δώσει κοινωνικό μέρισμα, αλλά να κάνει φοροελαφρύνσεις με έμφαση στα μεγάλα εισοδήματα και περιουσίες», δήλωσε ο τέως υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας πως «είναι ευχάριστο που ακόμα και ο κ. Γεωργιάδης παραδέχεται ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναπτυξιακή και αυτή της ΝΔ υφεσιακή».

«Γιατί είναι καιρός να ξεμπερδεύουμε με τον μύθο ότι η ανάπτυξη έρχεται με την κοινωνική αδικία. Μένει βέβαια, αυτό που σήμερα του ξέφυγε να αρχίσουν και να το εφαρμόζουν. Αν και πολύ αμφιβάλω, η ενίσχυση των λίγων έναντι των πολλών είναι δυστυχώς στο ιδεολογικό υπόβαθρο αυτής της παράταξης. Ακόμη και όταν παραδέχονται ότι είναι αντιαναπτυξιακή», κατέληξε ο Ε. Τσακαλώτος.