Δραστηριοποιούταν από το 1997 στο πεδίο των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων και διετέλεσε ιδρυτικό μέλος και Γ.Γ. στο ΣΑΤΤΕ.

Έφυγε από τη ζωή η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), Μαρίνα Γαλανού.

 

, Εχασε τη μάχη με την ζωή η Μαρίνα Γαλανού,πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, INDEPENDENTNEWS

Ακτιβίστρια, ιδρύτρια του Πολύχρωμου Πλανήτη και δημιουργός του site t-zine.gr, η Μαρίνα Γαλανού δραστηριοποιούταν από το 1997 στο πεδίο των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων.

Διετέλεσε ιδρυτικό μέλος και Γενική Γραμματέας στο ΣΑΤΤΕ (ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΡΑΒΕΣΤΙ -ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ ΕΛΛΑΔΟΣ) , την πρώτη τρανς οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών έως το 2004.

Ήταν, επίσης, εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου της Ευρώπης σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, καθώς επίσης τακτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ΕΣΡΜ). Διατέλεσε, ακόμη, μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη νομοθεσία για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, καθώς επίσης μέλος της Επιτροπής για τη χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα.

Στα τέλη Ιουνίου, είχε συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου ως μέλος της Επιτροπής για την Εθνική Στρατηγική Ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ+.

Η Μαρίνα Γαλανού ήταν επίσης συγγραφέας δύο βιβλίων, «Ταυτότητα και έκφραση φύλου. Ορισμοί, στερεότυπα, μύθοι και διακρίσεις» και «Είμαι τρανς – ξέρω τα δικαιώματά μου», αρθρογράφος στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ενώ είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα σε όλους τους τομείς θεμάτων θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών.


, Εχασε τη μάχη με την ζωή η Μαρίνα Γαλανού,πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, INDEPENDENTNEWS
#independent news greece
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr/