Συνέντευξη του τομεάρχη Οικονομικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Τσακαλώτου, στο iEidiseis.gr:

Χρειάζεται ένα γενναίο πακέτο στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων τώρα. Και κινδυνεύοντας να κατηγορηθώ για διαφήμιση νομίζω η συμβουλή μου προς την κυβέρνηση είναι Justdoit!

Δυστυχώς είμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο βίαιης αναδιάρθρωσης της αγοράς στην Ελλάδα, με θύμα την μεσαία τάξη.

«Ανεπαρκή και επικίνδυνη» χαρακτηρίζει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με συνέντευξή του στο iEidiseis, προσθέτοντας πως
«όσο και αν η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ ραίνουν τον κ. Μητσοτάκη με ροδοπέταλα ο κόσμος ξέρει στο τέλος του μήνα πόσα έχει το πορτοφόλι του».

Ενώ προειδοποιεί πως «χωρίς μια πιο ενεργητική πολιτική όπως προτείνουμε, πολύ φοβάμαι ότι η πραγματικότητα ίσως και να ξεπεράσει τις αρνητικές προβλέψεις.»

Παράλληλα ο πρώην υπουργός Οικονομικών θεωρεί πιο πιθανή για την επόμενη μέρα «μια ανάπτυξη με το σχήμα της Nike, δηλαδή απότομη κάμψη και σταδιακή άνοδο.»

Τονίζει όμως ότι το πόσο γρήγορη θα είναι η ανάκαμψη βέβαια εξαρτάται απόλυτα από το πόσο θα στηριχθεί η οικονομία από το κράτος.

«Χρειάζεται ένα γενναίο πακέτο στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων τώρα. Και κινδυνεύοντας να κατηγορηθώ για διαφήμιση νομίζω η συμβουλή μου προς την κυβέρνηση είναι Justdoit!»

Για το Ευρωπαϊκό πακέτο ο τομεάρχης οικονομικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι:

«η αναπτυξιακή πολιτική της χώρας απαιτεί μια σοφή διαχείριση της γνώσης, έναν δημοκρατικό προγραμματισμό. Απαιτεί συνεννόηση κυβέρνησης, αντιπολίτευσης, επιμελητηρίων, κοινωνικών φορέων. Αν δεν συναποφασίσουμε ως κοινωνία ποιες είναι οι προτεραιότητές και οι στόχοι μας, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τους πετύχουμε.»

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κατηγορεί την κυβέρνηση ότι θεωρεί ότι διαθέτουν λεφτόδεντρα οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις. Όπως σημειώνει:

«Δηλαδή μια επιχείρηση δεν έχει τζίρο σήμερα, έχει μειωμένο τζίρο αύριο, και θα κληθεί μεθαύριο να αποπληρώσει και τις υποχρεώσεις της και δάνεια; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δυστυχώς είμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο βίαιης αναδιάρθρωσης της αγοράς στην Ελλάδα, με θύμα την μεσαία τάξη.»