Ερντογάν: Παιδιάστικη συμπεριφορά από την Ελλάδα

Posted on 17 Σεπτεμβρίου, 2020, 5:48 μμ
1 sec

Μετά τη νέα επίθεση στον Εμανουέλ Μακρόν και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας. Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για παιδιάστικη συμπεριφορά της Αθήνας, αναφέροντας και πως η Άγκυρα δεν καταλαβαίνει από απειλές.

Σύμφωνα με τη «Hurriyet» ο «Σουλτάνος» κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Άγκυρα είπε αρχικά: «Υπερασπίζουμε τα νόμιμα δικαιώματα της χώρας μας και της τουρκοκυπριακής δημοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να περιορίσει τη χώρα μας, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο».

Στη συνέχεια ο τούρκος πρόεδρος συμπλήρωσε: «Σε εμάς δε λειτουργεί η γλώσσα των απειλών και των εκβιασμών. Το γεγονός ότι η διπλωματία έχει παρουσιαστεί ως ένα σημείο επίλυσης των προβλημάτων με την Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της αποφασιστικής μας στάσης».

«Παρά την παιδιάστικη συμπεριφορά (σ.σ. της Ελλάδας), εμείς θα είμαστε πάντα σωστοί. Έχει ενεργήσει με μεγάλη έλλειψη αξιοπρέπειας των πολιτικών της. Πάντα θα λειτουργούμε με καλή πίστη, αλλά αν δοκιμάσουν την υπομονή μας θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει», ανέφερε ακόμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτές οι δηλώσεις έρχονται τη στιγμή που οι επαφές για αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο είναι σε εξέλιξη, μετά και την αποχώρηση του «Oruc Reis», με στόχο να υπάρχει διάλογος.

...