ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ γιατρών αντί για προσλήψεις ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας – Καμία νύξη για Επίταξη Ιδιωτικών Νοσοκομείων

Posted on March 22, 2021, 12:21 pm
18 secs

Με γεμάτες ΜΕΘ και διασωληνωμένους σε απλές κλίνες – Επείγει η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών (VIDEO)
Η κυβέρνηση δεν προχώρησε στην πρόσληψη του απαιτούμενου ιατρικού προσωπικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας και το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Υγείας, ανακοίνωσε επιστράτευση ιδιωτών γιατρών (για ένα μήνα). Αφορά 206 παθολόγους, πνευμονολόγους και γενικούς ιατρούς από την Περιφέρεια Αττικής.

«Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση – έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19. Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε» αναφέρει στη δήλωσή του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Και καταλήγει: «Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών».

► Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τα φύλλα πορείας θα αποσταλούν σε 206 συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς κάτω των 60 ετών.

Οι γιατροί που επιστρατεύονται θα δικαιούνται αμοιβής ανάλογης των καθηκόντων τους η οποία θα προσδιοριστεί νομοθετικά. Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να διατηρούν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, πέραν του ωραρίου της υπηρεσίας τους στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.

 


Εφιαλτική ήταν η εφημερία στον «Ευαγγελισμό» τη νύχτα που πέρασε

Τα ασθενοφόρα έκαναν «ουρά» έξω από το νοσοκομείο, έγιναν περίπου 65 εισαγωγές Covid και 110 non Covid25 περιστατικά διακομίστηκαν στο Σισμανόγλειο, καθώς ο «Ευαγγελισμός» ήταν γεμάτος. Οι ΜΕΘ (covid και non covid) όπως και οι ΜΑΦ είναι γεμάτες, ενώ υπάρχουν 4 διασωληνομένοι εκτός ΜΕΘ.

Σε δήλωσή του ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, σημειώνει ότι 12 ασθενείς περιμένουν στα ΤΕΠ για διακομιδή. Στα ΤΕΠ εξετάστηκαν 193 θετικοί και καθεμία από τις κλινικές που λειτουργούν ως Covid έχει περίπου 100 νοσηλευόμενους. Συνολικά υπάρχουν 200 νοσηλευόμενοι στις 5 κλινικές Covid. Η επέκταση που γίνεται προς την Γ Παθολογική κλινική είναι σε θαλάμους μη κλειστούς (απέναντι από σαλόνι) με πρόσβαση στον καθένα…! Τόνισε την ανάγκη πραγματικής επίταξης των ιδιωτικών κλινικών τώρα, χωρίς δώρα και διαπραγμάτευση.

«Λειτουργούμε σε καθεστώς πολέμου» τόνισε ο Γιώργος Φερεντίνος, καρδιολόγος και μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο «Mega». Επεσήμανε ότι ο «Ευαγγελισμός» όπως και άλλα μεγάλα νοσοκομεία μετατράπηκαν σε νοσοκομεία μιας νόσου και πολλές κλίνες έγιναν Covid και άλλαξε ο ρόλος που επιτελούσαν προ της πανδημίας. Ο Γ. Φερεντίνος τόνισε ότι είναι «πιο επίκαιρο από ποτέ να μπουν στο παιχνίδι και τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία» καθώς «είναι κρίμα να βλέπουμε ασθενείς να είναι διασωληνωμένοι σε ορόφους εκτός ΜΕΘ, ενώ υπάρχουν νοσοκομεία με πλήρως επανδρωμένες μονάδες, με γιατρούς υψηλού επιπέδου».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες 902 και ΕΦΣΥΝ

...