Επαναλειτουργούν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου δημοτικά, νηπιαγωγεία, παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί

Posted on 24 Μαΐου, 2020, 8:21 μμ
2 secs

Η επαναλειτουργία, τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, των εκπαιδευτικών μονάδων ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και των παιδικών και βρεφικών σταθμών, ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό παρά των πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Στ. Πέτσα.

Σε ανακοίνωση του κ. Πέτσα αναφέρεται ότι η επαναλειτουργία γίνεται έπειτα από «ομόφωνη θετική εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων  Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες».

Στην αυριανή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κ. Πέτσα, στις 13:00, θα συμμετάσχει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των παραπάνω δομών.

Κατά της επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών και τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, σε συνέντευξή του στον Φοίβο Κλαυδιανό και την εφημερίδα Real News, αναφερόμενος στην επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, τόνισε: «Τασσόμαστε κατά και για τους υγειονομικούς κινδύνους που δεν αποκλείει -όπως είπε- ούτε ο κ. Τσιόδρας, αλλά και γιατί δεν υπάρχει εκπαιδευτικό όφελος με λίγες ημέρες μαθήματος. Είδατε τι έγινε με το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, με την πολύ χαμηλή συμμετοχή μαθητών. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η κατηγορηματική άρνηση της κοινωνίας για το άνοιγμα των δημοτικών.»
...