Ενώ οι τιμές καλπάζουν, τα μέτρα της κυβέρνησης «λαχανιάζουν»

, Ενώ οι τιμές καλπάζουν, τα μέτρα της κυβέρνησης «λαχανιάζουν» – INDE (9/10), INDEPENDENTNEWSΠάρτε χαρτί και μολύβι. Μαζέψτε το κουράγιο σας. Κάντε τους υπολογισμούς σας και μοιραστείτε τα κάπου 500 εκατ. ευρώ που προϋπολογίζει η κυβέρνηση απέναντι στο κύμα εκτίναξης των ενεργειακών τιμών, όταν μόνο για το ηλεκτρικό ρεύμα η επιβάρυνση εκτιμάται ότι θα φτάσει το 1 δισ. ευρώ. Αλλά, να ξέρετε πως, ό,τι και να κάνετε, ο λογαριασμός θα «μπάζει». Το διαπιστώνουν μέχρι και έμπειροι οικονομικοί και ενεργειακοί συντάκτες μεγάλων μέσων ενημέρωσης, παρ’ ότι προσπαθούν να τα μπαλώσουν.

Μα τι να μπαλώσεις; Πριν ξεσπάσει η ενεργειακή κρίση η κυβέρνηση είχε ήδη αυξήσει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 20%. Που; Σε μια χώρα με χιλιάδες εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας λόγω της πανδημίας και με χιλιάδες επιχειρήσεις κλειστές.

Και τώρα θεωρεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να αποσύρει το Δημόσιο από τα ενεργειακά δίκτυα που κατέχει και να χάσει το 51% στη ΔΕΗ. Επιμένοντας να μην ελέγχει τις εταιρείες παραγωγής για τυχόν παιχνίδια με τις τιμές και να μην αγγίζει τους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης.

Μα ούτε συζητά για το ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης. Ή περιμένει κανείς να πέσουν οι τιμές στα σούπερ μάρκετ λόγω των νέων μέτρων; Εν ολίγοις, καλύτερα να αφήσετε  το χαρτί και το μολύβι και να πάτε μια βόλτα…


, Ενώ οι τιμές καλπάζουν, τα μέτρα της κυβέρνησης «λαχανιάζουν» – INDE (9/10), INDEPENDENTNEWS

#independent news greece
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr/