Εμμένει στις αποφάσεις της η Ν.Κεραμέως με μια μικρή οπισθοχώρηση

Posted on 18 Μαΐου, 2020, 2:02 μμ
0 secs

Η Υπουργός Παιδείας μετά τη θύελλα αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει στον εκπαιδευτικό κόσμο αλλά και στην κοινωνία περί των όσων εμπεριέχονται στο νεο νομοσχέδιο για την παιδεία,υποχωρεί σε κάποια σημεία αλλά εμμένει ως φαίνεται σε κάποια εκ των σοβαροτέρων θεμάτων όπως του ζητήματος της παρακολούθησης μέσω καμερών ασφαλείας,πρακτική που εφαρμόζεται,ως ένα σημείο,στα σωφρονιστικά καταστήματα 

Παραθέτουμε το σχετικό ρεπορτάζ.όπως το Αθηναικό Πρακτορείο και η δημοσιογράφος Αθηνά Καστρινάκη παρουσίασαν χωρίς περαιτέρω κρίσεις και σχόλια:

Στην αφαίρεση διατάξεων που αφορούν στην επαγγελματική εκπαίδευση, τα πρότυπα και τα πειραματικά σχολεία, αλλά και τα δημοτικά θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ». Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό του υπουργείου, θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή στα τέλη του Μαΐου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, δεν θα γίνονται εισαγωγικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των πρότυπων σχολείων από το γυμνάσιο στο λύκειο, αλλά μόνο από το δημοτικό στο γυμνάσιο. Επίσης, θα αφαιρεθεί η ρύθμιση που όριζε ότι τα πανεπιστημιακά πειραματικά σχολεία θα μετατρέπονταν σε πρότυπα. Αντίθετα, θα διατηρήσουν τον χαρακτήρα τους και θα δέχονται υποψηφίους με κλήρωση.

Ακόμη, θα αφαιρεθεί η διάταξη που καθόριζε ότι ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις του δημοτικού από 22 θα ανέλθει στους 24 (και μαζί με την προσαύξηση του 10% σε 26). Στο νομοσχέδιο δεν θα συμπεριληφθούν ούτε οι αλλαγές που είχαν ανακοινωθεί σχετικά με τα Επαγγελματικά Λύκεια και το ηλικιακό όριο των 17 ετών κατ’ ανώτερο.

Τέλος, σχετικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση, καθώς αναμένονται τα πρώτα επιδημιολογικά στοιχεία από το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων από τους ειδικούς.

...