Αποφυλακίστηκε μετά από τρεις και πλέον μήνες η Μελέκ Ιπέκ, η Τουρκάλα που είχε φυλακιστεί για τη δολοφονία του συζύγου της, ο οποίος την υπέβαλε σε καθημερινά βασανιστήρια και τη βίαζε, ακόμη και μπροστά στα μάτια των παιδιών τους.
Η 31χρονη Ιπέκ, είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τον σύζυγό της στις 7 Ιανουαρίου, όταν κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε πυροβόλο όπλο και αφότου εκείνος κινήθηκε απειλητικά εις βάρος της.
Οι Εισαγγελικές καί ανακριτικές Αρχές της γείτονος έκριναν πως η δολοφονία δεν έγινε στο πλαίσιο αυτοάμυνας και είχαν αποφασίσει τήν φυλάκιση της 31χρονης, η οποία ήταν αντιμέτωπη μέ ισόβια κάθειρξη….

Και όμως…
Ξεκίνησε το κίνημα
« Ελευθερώστε την Μελέκ»!!!!

Και τώρα η Μελέκ είναι ελεύθερη μετά από 108 μέρες.

Για 12 χρόνια η Μελέκ ήταν θύμα συστηματικής κακοποίησης από τον σύζυγό της.
Της έκανε όλα όσα θα μπορούσαμε να δούμε στην πιο αρρωστημένη ταινία τρόμου.
Την ξυλοκοπούσε, την έδενε με χειροπέδες, την άφηνε γυμνή δεμένη, την βίαζε νύχτες ολόκληρες και την άφηνε έτσι μέχρι να επιστρέψει και να επαναλάβει τα βασανιστήρια, την σημάδευε με όπλο περιμένοντας κάθε στιγμή να είναι και η τελευταία της.
Πριν την αποτελειώσει, κατάφερε να του πάρει το όπλο και τον σκότωσε εκείνη.
Έπειτα κάλεσε την αστυνομία και περίμενε να την συλλάβουν. Αρχικά κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία, με κίνδυνο να περάσει τη ζωή της στη φυλακή.

Η Μελέκ βγήκε έξω.
Και είναι μια ιστορική μέρα με ηρωίδα μια γυναίκα σύμβολο.
Είναι σπουδαία επιτυχία του φεμινιστικού κινήματος.
Σε μια χώρα απόλυτης πατριαρχίας, ατιμωρησίας κάθε λογής κακοποιητικων συμπεριφορών σε βάρος των γυναικών, που τα δικαιώματα τους είναι στον πάτο.
Η ιστορία της έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο.
Εδωσε μάχη το κίνημα “Ελευθερώστε τη Μελέκ Ιπέκ”.

Αν δεν είχε δοθεί αυτή η μάχη, η Μελέκ δεν θα είχε βγει ποτέ από την φυλακή.
Via Stefanos Pantos.