Ελευθερία Κουμάντου: Ας αναλογιστούμε τι θα είχε συμβεί με τη ΧΑ αν δεν ήταν Έλληνας ο δολοφονημένος Π. Φύσσας (ηχητικό)

Posted on September 08, 2020, 3:20 pm
3 secs

Εν αναμονή της απόφασης της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή μίλησε Στο Κόκκινο η δημοσιογράφος Ελευθερία Κουμάντου η οποία αναφέρθηκε στο αντιφασιστικό κίνημα, στα όσα έζησαν κατά τη διάρκεια της επταετούς ακροαματικής διαδικασίας, η οποία έφτασε στο τέλος της. Η κα Κουμάντου που εργάζεται στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 συμμετέχει στο «Golden Dawn Watch», στην πρωτοβουλία για την παρακολούθηση της δίκης της Χρυσής Αυγής, το παρατηρητήριο, το όποιο σε πραγματικό χρόνο μετέδιδε μέσω social media, όλα όσα λέγονταν και συμβαίνουν στο δικαστήριο.

Η κα Κουμάντου εξήγησε στην Ευγενία Λουπάκη πόσο μικρό ήταν το ποσοστό των ΜΜΕ που είχαν συστηματική παρουσία στην αίθουσα του δικαστηρίου και κατέγραφαν τι πραγματικά ειπώθηκε εκεί από τα θύματα των ακροδεξιών αλλά και τι έλεγαν οι νεοναζί και οι υπερασπιστές τους για τα εγκληματα που διέπραξαν οι πελάτες τους.

Και τα μίντια στρογγύλεψαν με ψευδή ρεπορτάζ και λάιφ στάιλ αναφορές (για τους γάμους των ναζί βουλευτών, ποια μουσική τους αρέσει κ.ά.) τις γωνίες της Χρυσής Αυγής «και έχουμε τεράστιες ευθύνες σε αυτό το κομμάτι» επισήμανε η δημοσιογράφος καθώς αντιμετωπίστηκαν ως δέκα γραφικοί ενώ και εγκλήματα διέπραξαν και από τις πράξεις τους καταστράφηκαν οικογένειες και συνάνθρωποι μας δολοφονήθηκαν ή υπέστησαν πολύ σοβαρές βλάβες.

Η κα Κουμάντου μίλησε και για τις ευθύνες της ΕΡΤ για τη μη κάλυψη της δίκης και τόνισε ότι όλοι πρέπει να αναλογιστούμε πως θα είχε εξελιχθεί υπόθεση της Χρυσής Αυγής που τώρα ποια δεν είναι στη Βουλή, αν δεν είχε δολοφονήσει ο Γιώργος Ρουπακιάς έναν Έλληνα, τον Παύλο Φύσσα. «Αν ήταν άλλος ένας Πακιστανός όπως ο Λουκμάν θα ήταν μια ακόμα μια ποινική υπόθεση που θα τρέχαμε 15, 20, 50 γραφικοί τύποι για να πούμε τα αυτονόητα» εξήγησε η δημοσιογράφος.

...