Εκτεθειμένη στο Συμβούλιο της Ευρώπης η κυβέρνηση για τη λίστα Πέτσα-Μητσοτάκη

Posted on 06 Αυγούστου, 2020, 8:00 πμ
21 secs

Το Συμβούλιο της Ευρώπης με απόφαση της πλατφόρμας για την ελευθερία του Τύπου και την προστασία των δημοσιογράφων επικρίνει την ελληνική κυβέρνηση για τη λίστα Πέτσα-Μητσοτάκη και τον αποκλεισμό Μέσων επειδή ασκούν κριτική.

«Ελληνικά ΜΜΕ που ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση τέθηκαν εκτός ή περιορίστηκαν από την καμπάνια οικονομικής υποστήριξης των 20 εκατομμυρίων ευρώ, εν μέσω της πανδημίας της Covid-19. Ανάλυση έδειξε ότι αρκετά Μέσα που χαρακτηρίζονται ως “αντιπολιτευόμενα” έλαβαν δυσανάλογα μικρό κομμάτι της διαφημιστικής πίτας, σε σύγκριση με Μέσα που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, παρά το  ότι είχαν μεγαλύτερο αναγνωστικό κοινό» τονίζει το κείμενο, ενώ κάνει αναφορά σε ιστοσελίδες οι οποίες δεν λειτουργούσαν, ή και blogs με μηδενικούς αναγνώστες.

ΣΥΡΙΖΑ: Τόση ελευθεροτυπία θα τη ζήλευε και ο Όρμπαν

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Δεν περίμεναν το Συμβούλιο της Ευρώπης οι Έλληνες πολίτες για να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για την επαίσχυντη λίστα Μητσοτάκη – Πέτσα.

Ωστόσο, το ευρωπαϊκό χαστούκι στην κυβέρνηση για τον οικονομικό στραγγαλισμό όλων των αντιπολιτευόμενων Μέσων και όποιου τολμά να ασκήσει κριτική στον κ. Μητσοτάκη, σε αντίθεση με τη γαλαντόμο ανταμοιβή ακόμα και μηδενικής επισκεψιμότητας ιστοσελίδων που την αποθεώνουν, είναι ενδεικτικό του φιλελευθερισμού της.

Τόση ελευθεροτυπία θα τη ζήλευε και ο Όρμπαν.

Η Ράνια Σβίγκου, υπεύθυνη στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ για τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, σχολιάζει:

Διεθνώς εκτεθειμένη η κυβέρνηση για τη λίστα Πέτσα-Μητσοτάκη και την αδιαφανή χρηματοδότηση των ΜΜΕ. Δύσκολο να θάψει αυτήν την είδηση όπως έκανε με τόσες άλλες αυτήν την περίοδο. Για το Συμβούλιο της Ευρώπης μιλάμε.

...