ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ by ΠΑΠΑΛΑΜΠΑΙΝΑ: Είναι ο κ. Μπογδάνος κλέφτης πνευματικής ιδιοκτησίας;

Posted on 19 Ιουλίου, 2020, 10:10 μμ
1 sec

Ο προσδιορισμός “ρουφιάνος” δεν είναι καθόλου κολακευτικός για έναν βουλευτή, πόσω μάλλον για ένα βουλευτή της φιλελεύθερης Ν.Δ. Ο κ. Μπογδάνος στοχοποιήθηκε από τα κοινωνικά δίκτυα και έφτασε να χαρακτηρίζεται “εθνικός ρουφιάνος”!

Η δόξα του ξεκίνησε μετά τη σύγκρουση διαδηλωτών του ΠΑΜΕ με την αστυνομία. Σε μια φωτογραφία στην οποία ένας διαδηλωτής φαινόταν να επιτίθεται με φιγούρα του καράτε σε έναν αστυνομικό και ο κ. Μπογδάνος έσπευσε να τον κατονομάσει τόσο στο τουίτερ όσο και από τηλεοράσεως.

Τις τελευταίες ημέρες και μετά την παρουσία του στη ρατσιστική φασιστοσύνεξη της πλατείας Βικτωρίας (όπου παρευρέθηκε και ο Κασιδιάρης) ο κ. Μπογδάνος ξεσάλωσε. Στοχοποιεί τη δημοσιογράφο του Αθήνα 9.84 και του GoldenDawnWatch, Ελευθερία Κουμάντου, ενώ απειλεί και τον Νίκο Μπογιόπουλο που μίλησε στο τουίτερ για κάποιον “φασίστα”, “ρουφιάνο”, “γλίτσα”, “γελοίο”. Ο κ. Μπογδάνος έχει μπει τόσο στο πετσί του ρόλου που κατάλαβε αμέσως ότι εννοούσε αυτόν και του απάντησε ότι… ήρθε η ώρα του.

Αναγνωρίζοντας ότι ο βουλευτής είναι ιδιαίτερα ικανός στον ρόλο του ρουφιάνου, εταιρίες που διαχειρίζονται τα πνευματικά δικαιώματα ταινιών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου δεν αποκλείεται να τον σύρουν στα δικαστήρια, απαιτώντας να πληρώσει για τον τρόπο που αναπαράγει πιστά αξέχαστους ρόλους και φιγούρες εμβληματικές, που είχαν ενσαρκώσει κορυφαίοι ηθοποιοί όπως οι Αρτέμης Μάτσας και Δήμος Σταρένιος.

Φυσικά ο κ. Μπογδάνος θα μπορεί στο μέλλον να απαιτήσει και ο ίδιος δικαιώματα από τα λεξικά που, αν θέλουν να ακολουθούν την ορθότητα στον ορισμό της λέξης “ρουφιάνος”, θα πρέπει να κάνουν αναφορα/παραπομπή στο όνομά του και την ιδιότητά τους ως “εθνικού ρουφιάνου”.

 

 

...