Εύλογη διαμαρτυρία για το περιεχόμενο της αναφοράς του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπό του κατά τη δευτερολογία του στην ώρα του πρωθυπουργού, εξέφρασε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δημήτρης Ινδαρές, στο σπίτι του οποίου είχαν εισβάλλει αστυνομικές δυνάμεις, με τον σκηνοθέτη και τους δύο γιους του να βρίσκονται κατηγορούμενοι παρά την εξαιρετικά τραυματική εμπειρία που υπέστησαν, ενώ οι άνδρες των ΕΚΑΜ δεν θα λογοδοτήσουν ποτέ, καθώς και η εισαγγελέας Εφετών τούς έδωσε «συγχωροχάρτι».

Στην ανάρτησή του ο κ. Ινδαρές κάνει λόγο για «ανακρίβειες» δια στόματος πρωθυπουργού ή «ελλιπή (παρα-) πληροφόρηση». «Από πότε η απόρριψη των εγκλήσεών μας από εισαγγελείς, με σκανδαλώδες, μάλιστα, σκεπτικό, που προκαλεί κλαυσίγελω και στον τελευταίο αδαή πολίτη, αναβαθμίζονται σε ακροαματική διαδικασία;», αναρωτιέται χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης και διαπιστώνει ότι «είναι τραγικό να αντιμετωπίζεται ο αδικούμενος πολίτης ως πολιτικός αντίπαλος».

Το κείμενο της ανάρτησης στο Facebook του Δημήτρη Ινδαρέ

Ακούσαμε μόλις από το στόμα του ίδιου του Πρωθυπουργού πως η υπόθεσή μας δεν έχει τελεσιδικήσει. Πως όταν έφτασε στο δικαστήριο αποδείχτηκαν τα πράγματα διαφορετικά…  Ανακρίβειες εν τη ρίμη του λόγου; Ελλιπής (παρα-) πληροφόρηση; Ή μήπως ένας πολύ προσεκτικός, πονηρός τρόπος διατύπωσης, που επιβεβαιώνει την αδίστακτη θυσία μιας αδικούμενης οικογένειας στις παραταξιακές σκοπιμότητες της εκτελεστικής εξουσίας;

Ξέρει ο πρωθυπουργός ή μήπως δεν ξέρει τι γίνεται κάτω από τη μύτη του, κι έχει μεταβληθεί σε έρμαιο των καθ’ ύλιν “αρμοδίων”; Από πότε η απόρριψη των εγκλήσεών μας από εισαγγελείς, με σκανδαλώδες, μάλιστα, σκεπτικό, που προκαλεί κλαυσίγελω και στον τελευταίο αδαή πολίτη, αναβαθμίζονται σε ακροαματική διαδικασία;

Για μια ακόμη φορά αθροίζουμε απρέπειες. Θεσμικές και προσωπικές. Καθώς δεν είμαστε κόμμα, ούτε κίνημα, εκτός από δικηγόρους πρέπει να δώσουμε κι άλλα πολλά για τη θεραπεία μας από την ανηλεή κακοποίηση. Από αστυνομία, λειτουργούς, τρολ, την ιεραρχία της πολιτείας ως και την κορυφή της.

Αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε την ανάσα μας ενεργή. Να μη σκάσουμε. Είναι τραγικό να αντιμετωπίζεται ο αδικούμενος πολίτης ως πολιτικός αντίπαλος.

 

 

 

efsyn.gr/