Δ. Ιμπραήμ WWF: Η διαθεσιμότητα του νερού πλήττεται από την κλιματική αλλαγή (ηχητικό)

Posted on 07 Ιουνίου, 2020, 3:24 μμ
5 secs

Για τον συμβολισμό της 5 Ιουνίου της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και γιατί η περασμένη δεκαετία χαρακτηρίζεται ως χαμένη δεκαετία για τον τερματισμό δύο τεράστιων ζητημάτων με δραματικές επιπτώσεις για τον πλανήτη όπως η απώλεια της βιοποικιλότητας και η κλιματική αλλαγή μίλησε Στο Κόκκινο ο Δημήτρης Ιμπραήμ, υπεύθυνος θαλάσσιου προγράμματος του ελληνικού τμήματος της οργάνωσης WWF.

Στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη ο κ. Ιμπραήμ τόνισε ότι θα βλέπουμε να εντείνονται ακραία καιρικά φαινόμενα που σχετίζονται με την αλλαγή του κλίματος και ξηρασίες που αφορούν και τη χώρα μας με επιπτώσεις κοινωνικές, οικονομικές στις οποίες είναι εκτεθειμένοι οι πιο ευάλωτοι.

Η εμμονή της χώρας μας στα ορυκτά καύσιμα δείχνει ότι τα μηνύματα από την πλευρά της πολιτείας δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και πως η απολιγνιτοποίηση είναι γενναία απόφαση αλλά απαιτεί πολιτικές και μέτρα με μεγαλύτερη ταχύτητα, γενναιότητα και φιλοδοξία ώστε οι τοπικές κοινωνίες να μεταβούν ομαλά στην επόμενη περίοδο καθώς δεν γίνεται να σχεδιάζεις μεταλιγνιτική περίοδο χωρίς να εμπλέξεις και να έχεις στο επίκεντρο τους ανθρώπους που πλήττονται πρώτοι.

Ο κ. Ιμπραήμ τόνισε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων η πρόσβαση στο νερό που είναι υπερπολύτιμος φυσικός πόρος απαιτούνται όμως μέτρα και πολιτικές για σύγχρονο δίκτυο που εξασφαλίζει την υδροδότηση και τις βασικές ανάγκες και πως είναι απαραίτητο να παραμείνει υπό τον έλεγχο του δημόσιου τομέα.

...