Δ. Βίτσας: Ο καιρός θα δείξει αν γίνεται προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εκλογών

Posted on 24 Ιουνίου, 2020, 11:20 πμ
1 sec

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Βίτσα, στον ρ/σ REALFM 97,8 (Γ. Χουδαλάκης):

Η όλη διαδικασία στο θέμα Παππά – Μιωνή είναι ένας αντιπερισπασμός σε σχέση με το πού και σε ποιον δόθηκαν τα χρήματα για την καμπάνια «Μένουμε στο σπίτι». Είναι απίθανο  ότι εξακολουθούν να μη δίνονται ακόμη αυτά τα στοιχεία.Κάποιο λάκκο έχει η φάβα και κάπου αλλού κρύβεται η αλήθεια και η επεξεργασία αυτών των πραγμάτων. Επιπλέον αυτή η παράνομη υποκλοπή της συνομιλίας, έρχεται στο φως ύστερα από τη δημοσιοποίηση  ενός εγγράφου του ΕΟΠΥΥ το οποίο αφορά τον σύζυγο της κας Ράϊκου και δείχνει ότι εξ αιτίας του προέκυψε ζημιά του Ελληνικού δημοσίου κατά 1,7 εκ ευρώ. Συγχρόνως ένα δικαστικό έγγραφο από την υπόθεση «ΠΑΝΓΑΙΑ», δείχνει ότι ο κ. Παπασταύρου, γνωστός σύμβουλος του κ. Σαμαρά, πήρε 2,6 εκατ. ευρώ τα οποία μάλλον δόθηκαν στην ΝΔ για την προεκλογική εκστρατεία του 2015.

Μην ξεχνάτε ότι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς παλιότερα έκανε προσπάθεια να τα βρει ο κ. Μιωνής με τον κο Φιλιππάκη. Η πολιτική ζωή του τόπου είναι πολύ χαμηλά όταν μπορεί και επηρεάζεται από Μιωνήδες και Φιλιππάκηδες. Δεν γνωρίζω την ουσία της υπόθεσης γιατί χάνεται σε βάθος χρόνου. Προσπαθώ όμως να μείνω στην πολιτική ουσία των πραγμάτων και να κάνω τον κο Πέτσα και τους υπόλοιπους κυβερνητικούς της ΝΔ να ξεκαβαλήσουν λίγο το καλάμι και να συζητήσουμε σοβαρά για την πορεία της οικονομίας της χώρας που βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και θα βαίνει συνεχώς επιδεινούμενη.

Ο καιρός θα δείξει αν αυτές οι ενέργειες είναι προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εκλογών. Όπως και να ‘χει, θεωρώ ότι πρόκειται για ένα χυδαίο αντιπερισπασμό. Ο Νίκος Παππάς δήλωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, όπου και κατά τη γνώμη μου θα ξεκαθαριστούν τα πράγματα. Περισσότερο όμως με ενδιαφέρει, με ποιες λογικές, ποιες  πρακτικές και ποιες πολιτικές θα μπορούν να λυθούν προβλήματα του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα των εργαζόμενων που μένουν άνεργοι.

Δεν είναι κεντρικό θέμα ότι θα μας λείψουν τα λεφτά από τον τουρισμό και τον Σεπτέμβρη θα είμαστε σε χειρότερη κατάσταση; Δεν είναι κεντρικό θέμα ότι η χώρα μας έχει μπει σε μια ύφεση η οποία θα βαίνει επιδεινούμενη το επόμενο χρονικό διάστημα; Σε αυτή την υπόθεση υπάρχουν δύο σοβαρά θέματα δημοκρατίας: Το ένα είναι τα 20 εκατ. ευρώ για την καμπάνια και που δόθηκαν, μια που ούτε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» αναρτήθηκαν, ούτε και κανείς ξέρει που ακριβώς πήγαν. Και το δεύτερο ότι κάποιοι κύκλοι στη ΝΔ θυμούνται τις πρακτικές των προγόνων τους και κρατούν φακέλους για ανθρώπους και ενέργειες ανθρώπων με σκοπό την πολιτική εκμετάλλευση.

Φαίνεται λοιπόν ότι ο κ. Πλεύρης έχει προφητικές ικανότητες όπως προκύπτει από  τις ερωτήσεις που έκανε στην προανακριτική επιτροπή προ τριμήνου. Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ είμαστε το μόνο κόμμα στην Ελλάδα που έκανε δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων της κυβερνητικής μας θητείας σε όλη την 5ετία. Συνεπώς αυτού του είδους τις συζητήσεις στο εσωτερικό του κόμματός μας δεν τις φοβόμαστε.  Κρίνουμε όμως αυτή τη στιγμή ότι όσα ισχυρίζεται ο Νίκος Παππάς για την συγκεκριμένη μαγνητοφωνημένη συνομιλία και την «αξιοπιστία» της είναι επαρκή.

...