Ανησυχώ από την τοποθέτηση του πρωθυπουργού γιατί φαίνεται ότι έχετε κάνει μια επιλογή ώστε να μη βοηθήσει ούτε την κοινωνία ούτε την οικονομία, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας στον Στάθη Σχινά επισήμανε ότι η πολιτική που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πως ό,τι χρήματα έχει θα τα ρίχνει σταδιακά ως ελεημοσύνη στο επόμενο διάστημα, μια τελείως μακιαβελική λογική παρ’ όλο που ύφεση διαρκώς θα βαθαίνει.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως δεν υπάρχει δικαιολογία ώστε ο πρωθυπουργός να μην χρησιμοποιήσει τα 13,5 δισ. εκατ. ευρώ από το «μαξιλάρι», που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να τονώσει το εισόδημα, τον μισθό και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς τα χρήματα από την Ευρώπη που θα δοθούν είναι δεδομένα, τα οποία δεν είναι λίγα αλλά ούτε και πολλά.

Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε στην τακτική της ΝΔ που μοιράζει δημόσιο χρήμα στους φίλους της και αναφέρθηκε και στα 20 εκατ. ευρώ τα οποία δόθηκαν σε ΜΜΕ στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» αλλά κανείς από την κυβέρνηση δεν μας λέει πόσα δόθηκαν και που και έτσι έγινε γνωστό ότι πήραν δημόσιο χρήματα ανύπαρκτα σάιτ χωρίς περιεχόμενο.  Και γι’ αυτό το θέμα ο κ. Μητσοτάκης σήμερα δεν είπε τίποτα στη Βουλή τόνισε ο βουλευτής και εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει την κατάθεση των σχετικών στοιχείων αλλά το πότε θα δοθούν και αν δεν το γνωρίζουν.

Ο κ. Βίτσας επισήμανε μεταξύ άλλων για τα ελληνοτουρκικά ότι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού περί απομόνωσης της Τουρκίας αποδείχτηκε ψευδής και ότι η εξωτερική πολιτική της ΝΔ αποδεικνύεται ότι δεν εμποδίζει τα σχέδια της γειτονικής χώρας ώστε να γίνει μια περιφερειακή υπερδύναμη στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

Ο βουλευτής επισήμανε την ανάγκη μιας μεγάλης διπλωματικής εκστρατείας για τις πρακτικές της Τουρκίας που να αρχίζει από την ΕΕ με συγκεκριμένα ζητήματα και κυρώσεις καθώς έχουμε βαρεθεί τις λεκτικές αναφορές και αυτή η εκστρατεία να περιλαμβάνει τον ΟΗΕ, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τις βαλκανικές χώρες.

Και πρέπει να σύρουμε την Τουρκία σε ένα τραπέζι διαπραγμάτευσης, τόνισε ο βουλευτής, όχι για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα που κατοχυρώνονται από τις διεθνείς συμβάσεις, αλλά για ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά και φυσικά να αναγκαστεί υπό την πιέση και των άλλων χωρών η γειτονική χώρα να υπογράφει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.