Είκοσι δύο κρούσματα σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στον Εύοσμο

Posted on 19 Αυγούστου, 2020, 10:59 πμ
0 secs

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ3, 22 άτομα από τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εστία Παπαγεωργίου» που ανήκει στη Μητρόπολη Νεαπόλεως στον Εύοσμο έχουν διαγνωσθεί θετικά στον κορονοϊό.

Πρόκειται για 15 τρόφιμους ηλικιωμένους από τους 45 που διαμένουν στη μονάδα και επτά εργαζόμενους από τους 30.

12 από τους ασθενείς μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», τρεις στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» και ένας στο «Παπανικολάου».

Παράλληλα, περιορίστηκαν οι υπόλοιποι διαμένοντες, παρά το γεγονός ότι ήταν αρνητικοί, προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο περαιτέρω διασποράς του ιού. Εξάλλου, το προσωπικό έχει μειωθεί στο 50% και οι εργαζόμενοι που απέμειναν, δεν πηγαίνουν στα σπίτια τους μετά το τέλος του ωραρίου εργασίας τους, αλλά μένουν σε κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως που βρίσκεται δίπλα στην «Εστία Παπαγεωργίου».

Ο αριθμός των φιλοξενουμένων στο γηροκομείο ανέρχεται σε 45. Σημειώνεται πως από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι που αποτέλεσε την πρώτη εστία διασποράς του κορωνοϊού σε ηλικιωμένους στην πόλη έχουν καταλήξει συνολικά από κορονοϊό έξι ένοικοι.

...