Με ανακοίνωση της η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καταγγέλλει τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει πλέον το νοσοκομείο “Αγία Όλγα- Κωνσταντοπούλειο ” .

Η καταγγελία των εργαζομένων αναφέρει τα εξής:

Μετά την τρομακτική έκρηξη των κρουσμάτων, η Κυβέρνηση αποφασίζει αντί να διαθέσει κονδύλια για μόνιμες προσλήψεις και ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. να ξαναδώσει και πάλι ζεστό χρήμα στα κανάλια -για να κρύβουν τα όσα στραβά συμβαίνουν- και να αναστείλει τα χειρουργεία. Σήμερα, παραδέχεται δημόσια την ασφυκτική πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, κατάσταση εκρηκτική πλέον, για την οποία ευθύνονται οι ανεύθυνοι πολίτες. Το προ μηνών χειροκρότημα στα μπαλκόνια προς τους Υγειονομικούς, ήταν πυροτέχνημα και κακόγουστο αστείο. Στους μήνες που μεσολάβησαν η Κυβέρνηση υποτίθεται πως θα έπαιρνε τα κατάλληλα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ. ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ. Αρκέστηκε σε μετακινήσεις προσωπικού από το ένα νοσοκομείο στο άλλο –μετακινήσεις αντιφρονούντων εργαζομένων στα Νοσοκομεία με πρόσχημα την πανδημία.
Συγχρόνως αντιμετωπίζει με επικοινωνιακά τρικ την πανδημία κάνοντας ταυτόχρονα δουλίτσες, μοιράζοντας χρήμα με απευθείας αναθέσεις σε λίγους και εκλεκτούς επιχειρηματίες, ενισχύοντας άμεσα ή έμμεσα τα ιδιωτικά συμφέροντα.
Πριν λίγες μέρες γίναμε μάρτυρες τραγελαφικών εικόνων όταν με δανεικά κρεβάτια έγιναν εγκαίνια της ΜΕΘ του Σωτηρία, ενώ μόλις έκλεισαν οι κάμερες η εταιρεία απέσυρε τα κρεβάτια. Από τις 50 κλίνες της ΜΕΘ μόνο οι 12 παρέμειναν στο χώρο και ουσιαστικά μόνο η μία καλύπτεται από προσωπικό και μπορεί να λειτουργήσει. Ταυτόχρονα η ήδη υπάρχουσα Μονάδα covid στο ίδιο Νοσοκομείο στελεχώνεται με δανεικούς εργαζόμενους από άλλα νοσοκομεία και εντελώς συμπτωματικά και τυχαία επιλέχθηκε η συνάδελφος Αγγελική Κουσίδου επειδή έχει άποψη και γνώμη και το θάρρος να την εκφράζει διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ποιοτικότερες υπηρεσίες για τους ασθενείς.
Καταγγέλλουμε την εκδικητική μετακίνηση της Συναδέλφου γιατί έγινε καθαρά με πολιτικά κριτήρια, ενέργεια η οποία στερεί από τη Μονάδα Εμφραγμάτων μια έμπειρη και εξειδικευμένη Νοσηλεύτρια. Σήμερα δε μετά την καταγραφή τουλάχιστον 10 κρουσμάτων στο προσωπικό της Καρδιολογικής Κλινικής, η κατάσταση στο Νοσοκομείο μας καθίσταται εκρηκτική και η επιστροφή της συναδέλφου στη θέση της απολύτως αναγκαία.
Καλούμε τα όργανα διοίκησης και τους θεσμικά υπεύθυνους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων αναλαμβάνοντας πλήρως της ευθύνες που τους αναλογούν, λαμβάνοντας επειγόντως μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια προσωπικού, ασθενών και πολιτών, κρατώντας το Νοσοκομείο μας όρθιο. Η πρόταση «μην τρώτε μαζί στην τραπεζαρία» δείχνει για άλλη μια φορά την αποποίηση ευθυνών, την αδιαφορία και την απόδοση για ότι συμβαίνει σε προσωπική ευθύνη του εργαζόμενου.
Καλούμε το Σύλλογο εργαζομένων να υπερασπιστεί το προσωπικό το οποίο κινδυνεύει από την ανεύθυνη στάση των διοικούντων.
Κρίσεις τέτοιου μεγέθους όπως αυτή, δεν αντιμετωπίζονται με τη λογική του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”, αλλά με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση που δεν οικοδομείται όμως με διχαστικές και εκδικητικές λογικές, αλλά με αναγνώριση πρωτίστως, του ιδιαίτερου βάρους των Υγειονομικών που καταθέτουν την ψυχή τους σε αυτή την μάχη.