Συνεχίζεται η διασπορά του κορονοϊού μεταξύ των κρατουμένων στις φυλακές Λάρισας, όπως καταδεικνύει η δειγματοληψία που έγινε τη Δευτέρα από τον ΕΟΔΥ.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν 36 νέα κρούσματα σε κρατούμενους που εκτίουν την ποινή τους στη Δ’ Πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος, ενώ παράλληλα εργάζονται.

Σημειώνεται ότι συνολικά ελήφθησαν 233 δείγματα. Αυτά τα κρούσματα έρχονται να προστεθούν στα 119 των περασμένων δειγματοληψιών και πλέον ο συνολικός αριθμός φτάνει τα 155.

Απεργία πείνας

Όπως καταγγέλλει το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων μέσα στο Σαββατοκύριακο «δε μέτρησαν ούτε καν το οξυγόνο από όσους είναι θετικοί στον covid-19» επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά τις πληροφορίες για εγκληματική αδιαφορία απέναντι στην υγειονομική ασφάλεια των κρατουμένων.

Ο κρατούμενος Κώστα Λιόγκας, ξεκίνησε απεργία πείνας την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου όταν και ενημερώθηκε ότι είναι θετικός, για την εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων για την υγειονομική ασφάλεια των κρατουμένων.

Ο κρατούμενος ζητά το προφανές, να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου οι συνθήκες θα του επιτρέψουν να επιβιώσει, αφού πάσχει από καρδιολογικά προβλήματα και ανήκει σε ευπαθή ομάδα.

Σημειώνεται πως μέχρι πρότινος λάμβανε και τακτικές άδειες οι οποίες κόπηκαν λόγω κορονοιού, για την ασφάλεια των κρατουμένων από τον ιό.

Ζητά επίσης να του δοθεί ξανά η δυνατότητα να παρακολουθεί τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο, που και αυτά ακόμη του τα έχουν στερήσει λόγω των συνθηκών κράτησης. Να σημειωθεί εδώ ότι εάν δεν περνάει τα μαθήματα δεν θα μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του.