Διαβήματα διαμαρτυρίας ενάντια στη νέα επιχείρηση απαγόρευσης του ΚΚ Πολωνίας, κατόπιν αιτήματος του γενικού εισαγγελέα/υπουργού Δικαιοσύνης της πολωνικής κυβέρνησης, επέδωσε σήμερα το ΚΚΕ στην αντιπροσωπεία της Ευρ. Επιτροπής στην Αθήνα και στην πρεσβεία της Πολωνίας στην Αθήνα.

Στο διάβημα που επέδωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης προς την Ευρ. Επιτροπή σημειώνεται, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ότι: «Είναι απαράδεκτη η επιχείρηση απαγόρευσης του ΚΚ Πολωνίας από την πολωνική κυβέρνηση όπως κι η μεθοδευμένη διαστρέβλωση της ιστορίας. Μεγάλες είναι κι οι ευθύνες της ΕΕ, καθώς η εξίσωση των φασιστών – ναζιστών του χθες και του σήμερα με εκείνους που πολέμησαν το ναζισμό αποτελεί ευρωενωσιακή κατεύθυνση καταγεγραμμένη σε αντικομμουνιστικά ψηφίσματα και διακηρύξεις. Πρόκειται για στάση που αποθρασύνει τη δράση των φασιστικών-ναζιστικών εγκληματικών μορφωμάτων.»

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος επιδίδοντας το κείμενο του διαβήματος στον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Πολωνίας, Tomasz Wisniewski, μετέφερε την έντονη διαμαρτυρία του ΚΚΕ και την καταδίκη της νέας επιχείρησης απαγόρευσης του ΚΚ Πολωνίας, επισημαίνοντας ότι «η συνέχιση της επιχείρησης ποινικοποίησης της δράσης των κομμουνιστών στη χώρα, των κομμουνιστικών συμβόλων και της κομμουνιστικής ιδεολογίας αποτελεί δείγμα αδυναμίας και φόβου της αστικής κυβέρνησης της Πολωνίας. Παρά τις απαγορεύσεις, τις διώξεις και τη συκοφαντία η σύγκριση της σημερινής καπιταλιστικής βαρβαρότητας με τα πρωτόγνωρα κοινωνικά δικαιώματα που απολάμβανε ο λαός στη ΛΔ Πολωνίας είναι εξόφθαλμη.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει και θα εντείνει τη δράση του απαιτώντας να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις ενάντια στο ΚΚ Πολωνίας και να δοθούν εγγυήσεις για την ανεμπόδιστη συμμετοχή του στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας».