Ηχηρά «καμπανάκια» από τους πολίτες στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την καταστροφή. Αποδίδουν ευθύνες στον κρατικό μηχανισμό, αποδοκιμάζουν τον πρωθυπουργού, ζητούν απομάκρυνση Χρυσοχοΐδη-Χαρδαλιά. Δύο μονάδες πτώση για τη Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου.

Αποδοκιμασία των πολιτών κατά της κυβέρνησης, καθώς η Ν.Δ. καταγράφει απώλειες στην πρώτη δημοσκόπηση μετά τις πυρκαγιές και το επιτελικό μπάχαλο που έφερε την τεράστια καταστροφή.

Στη δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «Τα Νέα» οι συμμετέχοντες στην έρευνα, με ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 76,5% απαντούν ότι ο κρατικός μηχανισμός θα μπορούσε να έχει ελέγξει πιο αποτελεσματικά τα πύρινα μέτωπα.

Παράλληλα, αποδίδουν ευθύνες και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, καταλογίζοντάς του ευθύνες για το μπάχαλο του συντονισμού σε ποσοστό 58,2%.

Στο στόχαστρο και οι αρμόδιοι υπουργοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς το 54,7% ζητά απομάκρυνση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το 42,8% του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και το 48,9% του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η αποτυχημένη διαχείριση των πυρκαγιών, την οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός αρνήθηκε προκλητικά και εντός Βουλής, φέρνει πολιτικές εξελίξεις, καθώς οι πολίτες σε ποσοστό 49,4% ζητούν ανασχηματισμό, με ένα 35,9% να μην βλέπει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Στα θετικά για την κυβέρνηση το γεγονός ότι το 59,4% βλέπει θετικά τα πρώτα μέτρα ανακούφισης για τους πυρόπληκτους, ενώ καμπανάκι για την αντιπολίτευση το γεγονός ότι οι τοποθετήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛΛ. για το ζήτημα δεν τυγχάνουν ευρύτερης αποδοχής.

Πρόθεση ψήφου

Η αποδοκιμασία των πολιτών καταγράφεται και στην πρόθεση ψήφου, όπου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει απώλεια της τάξης του 2%, χωρίς, ωστόσο να κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σημαντικά οφέλη. Πτώση και για το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου:

Νέα Δημοκρατία 34,5%
ΣΥΡΙΖΑ 24,4%
ΚΙΝ. ΑΛΛ. 6,4%
ΚΚΕ 6%
Ελληνική Λύση 4,1%
ΜέΡΑ25 3%

#independentnews

#independent news greece

Facebook: https://www.facebook.com/IndNewsGR

Twitter: https://twitter.com/inde_news

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC_artiGsPS7mJj-UaJNq_Tw

Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr/