Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για την Παιδεία που πυροδοτεί κοινωνικές αντιδράσεις ζήτησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη “Καλημέρα Ελλάδα”.

«Να αποσύρει το νομοσχέδιο ακριβώς εξαιτίας του lockdown, επειδή πυροδοτεί αντιδράσεις, και όταν περάσει η πανδημία να επανέλθουμε σε κανονική συνθήκη νομοθέτησης» είπε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Όσον αφορά για τις κοινωνικές συγκρούσεις που πυροδοτεί το νομοσχέδιο αυτό ο Δ. Τζανακόπουλος επέρριψε την ευθύνη στην κυβέρνηση σημειώνοντας ότι  «εάν κάποιος πυροδοτεί την κοινωνική ένταση είναι η κυβέρνηση η οποία επιλέγει εν μέσω πανδημίας, εν μέσω έκτακτων μέτρων, να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που ακριβώς δημιουργεί τέτοιου τύπου κοινωνικές συγκρούσεις».

«’Όταν η κυβέρνηση νομοθετεί με όρους που παράγουν συγκρούσεις θα πρέπει και να αποδεχθεί ότι η κοινωνία δεν μπορεί να  μένει σιωπηλή» υπογράμμισε και κάλεσε την κυβέρνηση, αφού αποσύρει το νομοσχέδιο να το φέρει όταν θα έρθουν τα πράγματα σε κανονική κατάσταση.

 

Ομολογία αποτυχίας το νέο lockdown

Αναφερόμενος στο νέο καθολικό lockdown που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι ουσιαστικά μιλάμε για ένα νέο lockdown μέσα στο lockdown, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «ομολογία ολοκληρωτικής αποτυχίας των μέτρων που έλαβε μέχρι τώρα η κυβέρνηση».

Όπως επισήμανε σύμφωνα με τις μελέτες υπάρχουν τρεις εστίες υπερμετάδοσης: «Τα σχολεία  που όπως θυμάστε η κυβέρνηση έλεγε ότι δεν κολλάει. Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που από επίσημα χείλη ακούγαμε ότι δεν κολλάει. Και οι μεγάλοι εργασιακοί χώροι. Και στις τρεις εστίες η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανέναν μέτρο» τόνισε με αποτέλεσμα σήμερα να θερίζει ο κορονοιός στα σχολεία και να συνεχίζονται οι εικόνες συνωστισμού στα μέσα ΜΜΜ εν μέσω lockdown.

«Να υπάρξει τώρα μαζική συνταγογράφηση δωρεάν τεστ, ιχνηλάτηση κρουσμάτων, σοβαρή ενίσχυση του ΕΣΥ και  ενίσχυση της διαδικασίας  εμβολιασμού» πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος. Ταυτόχρονα άσκησε δριμεία κριτική στον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, που πριν από λίγους μήνες μιλούσε για  1018 εμβολιαστικά. “Πόσα έχουμε τώρα; Κανένα. Μόνο κέντρα υγείας και μονάδες που μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα» κατέληξε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.