Σημεία από τη σημερινή συνέντευξη του βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου της Βουλής, Δ. Βίτσα, στην τηλεόραση του OPEN και στην εκπομπή “Τωρα ό,τι συμβαίνει” με τη Φαίη Μαυραγάνη:

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασκεί μόνο κριτική σαν αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά κάνει πολύ συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις .

Παρουσιάσαμε το πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι» και αύριο παρουσιάζουμε ένα πιο ολοκληρωμένο και πιο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα που αφορά συνολικά την οικονομία.

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει την στήριξη της εργασίας, την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων  και την στήριξη των δομών του κοινωνικού κράτους και ιδιαίτερα  αυτού της υγείας.

Η διαφορά μας με την κυβέρνηση είναι διπλή: Αφενός πρέπει τα μέτρα να παρθούν τώρα ώστε να δοθεί ρευστότητα και όχι να κρατάμε χρήματα για να δοθούν αργότερα, μια που θα βαθαίνει η δεδομένη ύφεση. Και η δεύτερη διαφορά μας με την ΝΔ είναι ότι θα πρέπει να καλυφθούν οι μισθοί των εργαζομένων , τουλάχιστον αυτοί που κινούνται μέχρι 1500-2000 ευρώ μικτά, στο 100 %.

Αρκεί να πάρουμε υπόψη μας ότι ο ειδικός τουρισμός είναι το 13 % του ΑΕΠ και ο γενικός τουρισμός , συμπεριλαμβανομένων όλων των επαγγελμάτων που επηρεάζονται από τον τουρισμό είναι το 30 % του ΑΕΠ.

Παράλληλα να δοθούν 3,5 δισ. ευρώ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων  τα οποία δεν θα ζητηθούν πίσω, είτε για την επανέναρξη της δραστηριότητάς τους , είτε για να συμπληρώσουν μέρος των απωλειών που έχουν υποστεί.

Η απόδοση αυτών των χρημάτων θα είναι ανάλογη του τζίρου της κάθε επιχείρησης το 2019.