Στον Δημοτικό Ρ/Σ Ιωαννίνων 98,7 Fm, μίλησε ο πρώην Υπουργός και σημερινός Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας επισημαίνοντας τις βαριές και αποτυχημένες ευθύνες της Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη – Νέας Δημοκρατίας  στη διαχείριση τόσο της Πανδημίας όσο και των πυρκαγιών που κατέκαψαν τη χώρα και βύθισαν χιλιάδες πολίτες στην απόγνωση.
, Δημήτρης Βίτσας: “Νέα Δημοκρατία/Κυβέρνηση Εθνικής Κατάθλιψης”, INDEPENDENTNEWS
Στη συνέντευξη που παρέθεσε, τοποθετήθηκε για το γενικότερο πολιτικό σκηνικό όπως αυτό έχει διαμορφωθεί σήμερα. τονίζοντας: 
Δε μπορώ να γνωρίζω τι υπάρχει στο μυαλό των κυβερνόντων και ειδικά του κου Μητσοτάκη.
Αυτό που προέχει στη σκέψη μου είναι πως θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα δέοντα προβλήματα της κοινωνίας.
Με βάση τις εκθέσεις της ΕΛΣΤΑΤ η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ζει με δανεικά από φίλους και συγγενείς.
Η οικονομία σε σχέση με την επιβίωση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.
Όλος ο σχεδιασμός της κυβέρνησης βασίζεται στα πιθανά λεφτά που θα έρθουν από το ταμείο ανάκαμψης, με εμμονική ανάθεσή τους στον ιδιωτικό τομέα και χωρίς αναπτυξιακό προσανατολισμό με βάση τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.
Η Ελλάδα για πάρα πολλά χρόνια, με εξαίρεση τα 4,5 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ και την πρώτη δεκαετία του ΠΑΣΟΚ, ζει από την «μονοκαλλιέργεια» του τουρισμού και από τον δανεισμό άλλων κρατών και των χρηματαγορών.
Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Ο μεγάλος φόβος μου είναι μήπως και αυτά τα χρήματα του ταμείου ανάκαμψης σπαταληθούν για να μεγαλώσουν τα κέρδη των ολίγων και να αυξηθεί η χασούρα των πολλών και όχι για να βελτιωθεί η ζωή μας, να μπούμε στην φάση της ψηφιακής μετάβασης, να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κλπ.
Όσο αφορά τις διεθνείς εξελίξεις, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, μετά και την επικράτηση του καθεστώτος των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.
Σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών, είναι απολύτως ατυχής η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Η πραγματικότητα είναι τελείως αντίθετη.
Αυτή τη στιγμή, εδώ και πολύ καιρό, έχουν κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή δύο μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, τα οποία δεν έχουν ακόμα ψηφιστεί.
Επιπλέον, ούτε στο ελάχιστο δεν έχουν προχωρήσει θέματα τα οποία θα βελτίωναν το επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών.
Συνεπώς, η Τουρκία βρίσκει ευκαιρίες και κάνει ότι κάνει.
Όταν σου τείνουν ένα χέρι φιλίας και δεν το αξιοποιείς , είσαι δύσμοιρος των ευθυνών σου.
Θα έπρεπε να εντείνουμε τις προσπάθειες για την βελτίωση των σχέσεων της χώρας μας, όχι μόνο προς τη Βόρεια Μακεδονία αλλά συνολικά προς τις Βαλκανικές χώρες.

Πανδημία και διαχείριση
Είναι φανερό ότι αυτός ο ιός με τις μεταλλάξεις του, αποδεικνύεται ιδιαίτερα επικίνδυνος.
Ως εκ τούτου θα πρέπει άμεσα όλοι να εμβολιαστούν, για την υγεία, τη ζωή αλλά και το μέλλον αυτών που θα νοσήσουν.
Αποδείχθηκε ότι το μοντέλο που ακολουθήθηκε στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, είναι πλήρως αποτυχημένο.
Χωρίς ενιαία πρωτόκολλα στον τουρισμό, χωρίς ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με απουσία έξυπνης και επίμονης προπαγάνδας απέναντι στις θεωρίες συνωμοσίας κλπ.

Πύρινο αποτυχυμένο “Επιτελικό Κράτος” 
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έμαθε από τις δυσκολίες και τα πιθανά λάθη από το παρελθόν, όσο αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Γιαυτό έδωσε σε ξένους αλλά και ντόπιους επιστημονικούς φορείς τη δυνατότητα να καταθέσουν επεξεργασμένες προτάσεις και κατέθεσε και αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου.
Το πιο ευτελές πράγμα είναι να συγχέουμε και να κάνουμε ανταπόδοση ευθυνών , σε μια στιγμή που η χώρα φλέγεται επι 15 μέρες.
Παρόλη την βοήθεια χερσαίων και εναέριων μέσων και από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, το « επιτελικό κράτος» της ΝΔ βρίσκεται στα αποκαΐδια και τις φλόγες των πυρκαγιών.
Δύο χρόνια τώρα, δεν πάρθηκε κανένα μέτρο πρόληψης.
Αν εξακολουθήσει το πολιτικό προσωπικό και το κράτος συνολικά να μην μαθαίνει από τα λάθη του, θα ξαναζήσουμε δυστυχώς τέτοιες καταστάσεις.

 

 

independentnews