Εκτός από την πανδημία του κορονοϊού στην Υγεία έχουμε και αυτή στην Οικονομία και στα εργασιακά είτε πρόκειται για δικαιώματα είτε πρόκειται για τα ποσοστά ανεργίας, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας τόνισε ότι αν συνεχιστούν αυτά τα κυβερνητικά μέτρα η ανεργία θα μεγαλώσει στο επόμενο χρονικό διάστημα καθώς η ΝΔ πέραν της δυνατότητας για αναστολή συμβάσεων εργασίας από τους εργοδότες τους δίνει το δικαίωμα να κάνουν απολύσεις σχεδόν αμέσως και έχει καθιερώσει την εκ περιτροπής εργασία με μείωση μισθού, δεν βοηθάει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και δεν παίρνει σοβαρά μέτρα καθώς ότι έχει αποφασιστεί φτάνει στο 2,5% του ΑΕΠ τη στιγμή που όλες οι χώρες έχουν ξεπεράσει το ποσοστό του 12% του ΑΕΠ σε μέτρα στήριξης της Οικονομίας και των εργαζόμενων.

Η ΝΔ τα έχει μπερδέψει στο θέμα της ύφεσης, επισήμανε ο κ. Βούτσης, καθώς ξεκίνησε από το 0% τώρα έχει φτάσει στο 9,7% το οποίο αμφισβητεί αλλά τα μέτρα παραμένουν ίδια και το ερώτημα είναι «ποιος θα την πληρώσει;».

Δεν είναι χωρίς σημασία ότι πολλοί έμποροι και βιοτέχνες γράφονται στα σωματεία τους τόνισε ο βουλευτής επισημαίνοντας την ανάγκη το μαζικό κίνημα να αντιδράσει και είναι σημαντικό που εν μέσω πανδημίας έγινε μια τέτοια κινητοποίηση σε σχέση με τον Πολιτισμό. Δεν κέρδισαν βεβαίως αυτά που πρέπει να κερδίσουν αλλά έκαναν την κοινωνία και την κυβέρνηση να στρέψει το βλέμμα της προς αυτούς αν και η ΝΔ το έστρεψε απαξιωτικά.

Ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει μια έκτακτη κατάσταση, όπως είναι η υγειονομική κρίση, τη μετατρέπει σε κατάσταση εξαίρεσης σε σχέση με τα ζητήματα των δικαιωμάτων, της Δημοκρατίας κτλ και τη μετατρέπει σε «αυταρχική Δημοκρατία» όπου ο μοναδικός θεσμός που ασκεί εξουσία είναι η κυβέρνηση και αποκλείει τη Βουλή από αυτές τις διαδικασίες και όταν αποκλείεις τη Βουλή αποκλείεις και την κοινωνία και τα κινήματα. «Δεν θα της περάσει αυτό, αλλά αυτό προσπαθεί να κάνει» εξήγησε.

Η ΝΔ αθέτησε τη συμφωνία με τα κόμματα αφού έφερε νομοσχέδια άσχετα με την πανδημία τα οποία περιλαμβάνουν την πολιτική της (Περιβάλλον, Μεταναστευτικό, Παιδεία κ.ά.) και θύμισε ότι τα κόμματα είχαν συμφωνήσει την περίοδο της έξαρσης του κορονοϊού, η λειτουργία της Βουλής να γίνεται με τον ελάχιστον αριθμό βουλευτών για ζητήματα που αφορούν την υγειονομική κρίση και τα σχετικά μέτρα δηλαδή νομιμοποίηση των ΠΝΠ κλπ.

Αυτά γίνονται από τη ΝΔ μαζί με τα ΜΜΕ ενώ τώρα κανείς δεν μαθαίνει τι γίνεται στη Μόρια που ζουν περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι εξήγησε ο κ. Βίτσας. Αυτή είναι η κατάσταση και σε αυτήν πρέπει να αντισταθούμε σημείωσε ο βουλευτής.

ΠΗΓΗ: ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ