Μαζικό το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο (φωτογραφίες)

Μαθητικό

Posted on 15 Οκτωβρίου, 2020, 11:00 πμ
5 secs

Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε στα Προπύλαια, διαμαρτυρόμενος για την κατάσταση στην εκπαίδευση, εν μέσω μάλιστα πανδημίας κορονοϊού. Ακολούθησε πορεία προς το Σύνταγμα.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή. Ζητούν, μεταξύ άλλων, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (έως 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, επαρκές προσωπικό καθαριότητας και κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

Το κεντρικό σύνθημα «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση κι υγεία σε κάθε μαθητή».

Στην κεφαλή της πορείας ήταν μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και φοιτητές, με τα πανό της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών. Με συνθήματα όπως «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση κι υγεία σε κάθε μαθητή», «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά» και «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την Παιδεία», απαίτησαν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν ακόμη πιο δυναμικά τον αγώνα τους.

Νωρίτερα στις συγκεντρώσεις που έγιναν στα Προπύλαια καταδίκασαν το όργιο παρεμπόδισης των διαδηλωτών από τις αστυνομικές δυνάμεις, δηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

3543634

345

 

Το κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

Καλούμε στο προγραμματισμένο μαθητικό συλλαλητήριο, την Πέμπτη 15 Οκτώβρη, στις 10.00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Δεν θα ξεμπερδέψετε με τους μαθητές. Δεν θα ξεμπερδέψετε με τη νέα γενιά.
Πολλές βδομάδες μετά το άνευ όρων άνοιγμα των σχολείων, τα σχολεία εξακολουθούν να λειτουργούν με 25-30 μαθητές/ριες ανά την τάξη, χωρίς τη δυνατότητα τήρησης των αποστάσεων και με μόνο εφόδιο την μάσκα.
Οι αίθουσες εξακολουθούν να μην απολυμαίνονται επαρκώς γιατί δεν έγιναν οι απαραίτητες προσλήψεις.
Οι οικογένειες συνεχίζουν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα τεστ όταν εντοπίζεται κρούσμα ή όταν τα παιδιά έχουν έναν απλό πονόλαιμο.
Οι λιγοστοί καθηγητές, ακόμη καλούνται να αναλάβουν και τον ρόλο των νοσηλευτών, μιας που η κυβέρνηση κατ’ ουσία τους υποχρεώνει να κάνουν οι ίδιοι τις εκτιμήσεις για μόλυνση από τον κορονοϊό.
Για αυτή την κατάσταση, που βρίσκεται οριακά εκτός ελέγχου, την ευθύνη φέρει εξ’ ολοκλήρου η κυβέρνηση, η οποία, αποφάσισε αντί να υλοποιήσει τα αιτήματα των μαθητών/τριών, να χρησιμοποιήσει τις νέες τεχνολογίες για την καταστολή του μαθητικού κινήματος.
Έχουν επιλέξει να παίξουν με τις ζωές μας και το μαθητικό κίνημα θα αποτελέσει την αρχή του τέλους του καθεστώτος που θέλει να εγκαθιδρύσει η ΝΔ.
Θα μας βρουν και πάλι απέναντί τους.
Απαιτούμε εδώ και τώρα ασφαλή σχολεία και ποιοτική μόρφωση.
Μαθητές/ριες, νέοι και νέες, καλούμε στο προγραμματισμένο μαθητικό συλλαλητήριο, την Πέμπτη 15 Οκτώβρη, στις 10.00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.
...