«Δεν θέλω τη συμπόνοια σας. Θέλω αλλαγή!» λέει η αδελφή του Jacob Blake

Posted on 27 Αυγούστου, 2020, 11:48 πμ
14 secs
“Δεν είμαι λυπημένη. Είμαι οργισμένη και έχω κουραστεί. Δεν θέλω τη συμπόνοια σας. Θέλω αλλαγή!”
Αυτά είναι τα λόγια της αδερφής του Jacob Blake. Ο αφροαμερικάνος Jacob Blake δέχθηκε αναίτια επίθεση από αστυνομικούς στο Ουισκόνσιν, οι οποίοι τον πυροβόλησαν 8 φορές πισώπλατα μπροστά στα 3 παιδιά του. Ο Jacob κατάφερε να ζήσει, ωστόσο έχει γίνει γνωστό πως θα μείνει παράλυτος.
Μετά από το φρικτό περιστατικό, ο κόσμος της περιοχής βγήκε ξανά στους δρόμους. Αυτή τη φορά, το κύμα θα συμπαρασύρει τους παίκτες της τοπικής ομάδας στο NBA, τους Milwaukee Bucks, οι οποίοι θα αρνηθούν να κατέβουν στον κρίσιμο αγώνα με τους Orlando Magic σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Μετά την πρωτοφανή για το NBA απόφασή της, η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο έκανε δημόσια δήλωση, ζητώντας μεταξύ άλλων την απόδοση ευθυνών για την αστυνομική βία και αυθαιρεσία. Πλήρη στήριξη στην απόφαση των παικτών έδειξε και η διοίκηση της ομάδας, με τον αντιπρόεδρο των Bucks να δηλώνει “Μερικά πράγματα είναι μεγαλύτερα από το μπάσκετ”.
Δυστυχώς, όμως, χθες το βράδυ οι επιθέσεις συνεχίστηκαν. Ένας λευκός 17χρονος βγήκε με όπλο και άρχισε να πυροβολεί τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να σκοτώσει δύο και να τραυματίσει άλλον έναν. Όπως έγινε γνωστό, ένας εκ των δύο νεκρών είναι ένας λευκός άντρας που δέχθηκε σφαίρα στο στήθος προσπαθώντας να προστατεύσει άλλους διαδηλωτές.
Όπως η αδερφή του Jacob Blake, οι παίκτες των Bucks, ο LeBron James, οι διαδηλωτές του Ουισκόνσιν, ζητάμε κι εμείς το αυτονόητο.
Θέλουμε αλλαγη!
...