«ΔΕΝ είναι αθώοι»: Υπογράφουμε το ψήφισμα «Μόνη Δικαίωση η Συνολική Καταδίκη»

Posted on 19 Σεπτεμβρίου, 2020, 7:39 μμ
2 mins

Τις τελευταίες μέρες στο facebook συντελείται μια απίστευτη κοινή προσπάθεια. Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες χρήστες έχουν βάλει στη φωτογραφία του προφίλ τους ένα sticker το οποίο με 7 λέξεις συνοψίζει την οργή για τους δολοφόνους ναζί της Χρυσής Αυγής.

Το sticker γράφει: «Δεν είναι αθώοι. Οι ναζί στη φυλακή». Και όσο περνάνε οι μέρες όλο και περισσότεροι χρήστες αλλάζουν τη φωτογραφία του προφίλ τους. Όλο αυτό το τεράστιο κύμα μοιάζει περισσότερο σαν διαμαρτυρία όλου του σκεπτόμενου κόσμου (οι ναζί δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν εγκεφαλικά κύτταρα), εν αναμονή μάλιστα της απόφασης του δικαστηρίου για τους ναζί δολοφόνους, στις 7 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τη σελίδα της καμπάνιας στο facebook, αυτή αποτελεί μια πρωτοβουλία ανθρώπων από διαφορετικούς κοινωνικούς, επαγγελματικούς και κινηματικούς χώρους. Έχει σαν στόχο να ασκήσει την μέγιστη δυνατή πίεση για πλήρη ανατροπή της αθωωτικής – κατ ουσία – πρότασης της εισαγγελέως Αδαμαντία Οικονόμου και την βαριά καταδίκη όλων των κατηγορουμένων στην δίκη της Χρυσής Αυγής για αυτό που στην πραγματικότητα έχει αποδειχτεί ότι είναι: μια ναζιστική εγκληματική συμμορία που υποδύεται το νόμιμο πολιτικό κόμμα.

Παράλληλα τρέχει στο διαδίκτυο και ψήφισμα για τη συνολική καταδίκη των 68 κατηγορουμένων.

Το κείμενο του ψηφίσματος:

Πεντέμισι χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, και η συνολική καταδίκη των 68 κατηγορουμένων, τόσο για τα επιμέρους αδικήματα, όσο και για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, είναι πλέον σαφές ότι αποτελεί μονόδρομο, ακόμα και για όσους αρχικά είχαν επιφυλάξεις. Καταδίκη όχι
για λόγους πολιτικής εμπάθειας ή εκδίκησης, αλλά καταδίκη γιατί πολύ απλά δεν
είναι αθώοι. Η πληθώρα των στοιχείων που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο δεν αφήνει περιθώρια ούτε αμφιβολίες για τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης. Μίας οργάνωσης με δολοφονική δράση επί 30 και πλέον έτη, όπου τελικά έφθασε πολύ αργά ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης. Οι υποθέσεις για τις οποίες κατηγορούνται τα μέλη και η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι δεκάδες.

Παρακάτω παρατίθενται όσες περιλαμβάνονται στο παραπεμπτικό βούλευμα και αποτελούν αντικείμενο της δίκης:

Υποθέσεις

Υπάρχουν και πολλές άλλες υποθέσεις δολοφονικών επιθέσεων που θεωρήθηκαν μεμονωμένα περιστατικά και για τα οποία η ηγεσία δεν κατηγορήθηκε ποτέ. Όμως μια απλή επισκόπηση όλων αυτών των υποθέσεων
καταδεικνύει τον κεντρικό σχεδιασμό της εγκληματικής δράσης και καθιστά σαφές ότι όλες αποτελούν την υλοποίηση των εντολών του Μιχαλολιάκου και των λοιπών ηγετικών στελεχών της οργάνωσης. Όμοιος τρόπος επίθεσης, όμοια δολοφονικά χτυπήματα, όμοια πάντα η στάση της οργάνωσης, με δημόσια άρνηση της ευθύνης της αλλά με εσωτερική αναβάθμιση του εκάστοτε δράστη στην ιεραρχία, με αναγνώριση της προσφοράς του στο ναζιστικό –εθνικιστικό όπως οι ίδιοι παραπλανητικά το αναφέρουν- κίνημα. Παρακάτω θα βρείτε υποθέσεις επιθέσεων μελών της χρυσής αυγής που δεν περιλαμβάνονται στην δίκη, και εντάσσονται στο γενικότερο εγκληματικό σχεδιασμό της ηγεσίας:

Επόμενες δίκες

Εάν προκαλεί εντύπωση γιατί όλα αυτά δεν είναι ευρέως γνωστά, είναι απλά γιατί η δίκη δεν καλύπτεται από το μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς η υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής δεν θέλησε την είσοδο καμερών στην αίθουσα και καταγραφής της δίκης, φοβούμενη προφανώς τον όγκο των σε βάρος της στοιχείων, με αποτέλεσμα, με βάση τον νόμο και αφού ένας διάδικος δεν συναίνεσε, να μην επιτραπεί από την έδρα η τηλεοπτική κάλυψη της δίκης. Παρόλο αυτά ιδιωτικές πρωτοβουλίες δικηγόρων και δημοσιογράφων παρακολουθούν την δίκη από την πρώτη ημέρα έναρξής της. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τόσο τα πρακτικά που τηρούνται ζωντανά από δικηγόρους και αναμεταδίδονται μέσω των social media:

https://www.facebook.com/Goldendawnwatch

όσο και εβδομαδιαίες εκπομπές κάλυψης των δικασίμων:

Η Δίκη της Χρυσής Αυγής

Τίποτα δεν έγινε στην τύχη, τίποτα δεν έγινε εν αγνοία της ηγεσίας και για πρώτη φορά αυτή βρίσκεται στο εδώλιο μαζί με τα εκτελεστικά όργανα – μέλη της. Η συγκλονιστική υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, η υπόθεση που αποτέλεσε την αρχή του τέλους της Χρυσής Αυγής, αποτυπώνεται στο βίντεο που δημιουργήθηκε με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας απο τους
επιστήμονες του Forensic Architecture, και μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=tD0wH3T8wT8 καθώς και σχετική ανάλυση https://omniatv.com/853443486, που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τον κεντρικό σχεδιασμό της από την εγκληματική οργάνωση.

Η καταδίκη των κατηγορουμένων είναι επομένως μονόδρομος τόσο για την ελληνική δικαιοσύνη, όπως μονόδρομος είναι και η καταδίκη του φασισμού και του ναζισμού από την ελληνική κοινωνία. Η απόφαση που θα εκδοθεί στις 7 Οκτωβρίου 2020, δεν μπορεί παρά να είναι καταδικαστική. Και ναι μεν δεν μπορούμε να γίνουμε δικαστές στην θέση των δικαστών, μπορούμε όμως ως μέλη της κοινωνίας και ως πολιτικά όντα να καταστήσουμε σαφές ότι το κοινωνικό σύνολο δεν δέχεται στο σώμα του δολοφόνους, εχθρούς της ελευθερίας και του ίδιου του ανθρώπου. Μπορούμε μέσω αυτού του ψηφίσματος να δείξουμε στην δικαιοσύνη μέχρι την ημέρα έκδοσης της απόφασης, μέχρι τις 7 Οκτωβρίου, ότι η κοινωνία έχει ήδη αποφασίσει για τον εγκληματικό ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, μπορούμε να δείξουμε ότι η κοινωνία έχει πειστεί για την ενοχή τους, μπορούμε να βοηθήσουμε στην ηθική δικαίωση των θυμάτων, μπορούμε να φωνάξουμε ότι η ηγεσία και τα μέλη της Χρυσής Αυγής ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ.

– Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης 2020.

Five and a half years after the start of the trial against golden dawn, the condemn of all the 68 defendants for the all charges, amongst them and the one of criminal organisation, seems to be the only reasonable result, even to those who originally doubted. We expect the condemn not for political reasons neither
revenge, but simply because they are not innocent. The amount of evidence
against golden dawn leaves no doubt for its criminal character. An organisation
that acted for more than 30 years, until it confronted the Greek justice system.

More cases were under different trials,as each incident was wrongly considered to be unrelated to the anothers,but viewed overall, the fact that they all belonged
to a bigger plan of golden dawn’s leader,Michaloliakos, is obvious.

In the following link you can see all of the cases:

International

Everything was done according to the plan of the organisation that also planned and executed the murder of Pavlos Fyssas, as you can see in the following video, made by Forensic Architecture:

We can’t replace the judges nor their decision,but as a society we can send the message that Nazis are unwanted amongst us. Until the 7th of October, day that the decision is to be announced, we have the chance to prove that people of freedom have decided : they’re not innocent.

– Antifascist September 2020.

...