Δεκτή έγινε η αίτηση του κωμικού Αλέξανδρου Τιτκώβ και του μουσικού Θωμά Λάλου, θυμάτων αστυνομικής βίας, που ζήτησαν την άρση των εξωφρενικών περιοριστικών όρων που τους είχαν επιβληθεί κατά τη σύλληψή τους στα μέσα Ιουλίου, με απαγόρευση συμμετοχής σε διαδηλώσεις και πρόσβασης στα Εξάρχεια. 
Ο stand up κωμικός, Αλέξανδρος Τιτκώβ, ο μουσικός Θωμάς Λάλος (Vox Populi) καθώς και ένας 27χρονος Αργεντινός, συνελήφθησαν στις 15 Ιουλίου κατά τη διάρκεια μιας απρόκλητης επίθεσης της ομάδας «Δράση» της αστυνομίας σε μπλοκ διαδηλωτών που βρισκόταν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και αποχωρούσε από κινητοποίηση υπέρ των προσφύγων στην πλατεία Βικτωρίας.

«Προφανώς είναι μία ακόμα νίκη. Καταρχήν, ήρθησαν δύο εντελώς καταχρηστικοί και αντισυνταγματικοί όροι, που ξεπερνούσαν κάθε όριο απαγόρευσης, κατάργησης στην πραγματικότητα πολιτικών δικαιωμάτων και αυτό δείχνει ότι μ έναν τρόπο συλλογικό, όχι μόνο νομικό, κινηματικό, με μία συλλογική στάση μη αναγνώρισης στην Πολιτεία του δικαιώματος να καταργεί όλα τα κεκτημένα δικαιώματα, μπορούμε να κερδίζουμε, να νικάμε, να περπατάμε και να περπατάμε όλοι μαζί στον δρόμο του αγώνα και στις 17 Νοέμβρη και στις 6 Δεκέμβρη», σχολίασε στο ThePressProject η δικηγόρος των δύο, Αντωνία Λεγάκη.

Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης, με συνέπεια να μην έχει οριστεί ακόμα δικάσιμος.

Η αστυνομική βία και η αναίτια επίθεση που είχαν δεχθεί οι Α.Τιτκώβ και Θ. Λάλος καταγράφηκε από την πρώτη στιγμή σε βίντεο και φωτογραφίες

, Δεκτή η άρση των απαράδεκτων περιοριστικών όρων για τους Τιτκώβ και Λάλο, INDEPENDENTNEWS, Δεκτή η άρση των απαράδεκτων περιοριστικών όρων για τους Τιτκώβ και Λάλο, INDEPENDENTNEWS

Φωτογραφίες: Ελευθερία Κουμάντου

Ενώ στη συνέχεια η Εισαγγελία προχώρησε στην επιβολή πρωτοφανών περιοριστικών όρων. Η σχετική απόφαση, που προκάλεσε σάλο, απαγόρευε στους τρεις τη συμμετοχή τους σε οποιαδήποτε δημόσια συγκέντρωση μέχρι τη δίκη τους, καθώς και την παρουσία τους στην περιοχή των Εξαρχείων.

Πηγή: thepressproject.gr