Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα κατά 15 και ένα θάνατο το τελευταίο διήμερο ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ . Συνολικά έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 2952 κρούσματα και 180 θάνατοι.

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (77,8% άνδρες)

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 48 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 77 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών)

Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά από τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Ξάνθη και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η ενεργοποίηση ειδικού σχεδίου για την εξάλειψη των συνεχών κρουσμάτων των τελευταίων ημερών στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με το ΕΟΔΥ, εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των πολιτών στη διαδικασία διενέργειας προληπτικών δειγματοληψιών σήμερα. Στην περιοχή επιχειρούν δέκα κλιμάκια των ΚΟΜΥ προκειμένου να καταγράψουν τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στα εξής σημεία: στον Εχίνο, στο Κέντρο Υγείας στην Μύκη, στο Aγροτικό ιατρείο στην Πάχνη, στο Αγροτικό ιατρείο στην Ξάνθη μπροστά στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, απέναντι από τη Νομαρχία στο συνοικισμό Κυψέλης, στο πάρκο απέναντι από το Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.