Ευ. Τσακαλώτος: Η ιδιόρρυθμη σχέση του ΥΠΟΙΚ με τα στατιστικά έχει μεταδοθεί στον πρωθυπουργό

Posted on 15 Δεκεμβρίου, 2020, 8:43 μμ
23 secs

Δήλωση του Ευκ. Τσακαλώτου,  Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και Συντονιστή Οικονομικού Κύκλου:

Η ιδιόρρυθμη σχέση του ΥΠΟΙΚ με τα στατιστικά έχει μεταδοθεί στον Πρωθυπουργό της χώρας.
Ο κ. Μητσοτάκης διαμαρτυρήθηκε σήμερα γιατί πριν την αναθεώρηση των στοιχείων τους κατηγορούσαμε για ύφεση στο πρώτο τρίμηνο του 2020 ενώ έφεραν τελικά 0,4% ανάπτυξη. Δηλαδή 1,5% κάτω από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 και το ένα δέκατο (!!) από όσο είχαν υποσχεθεί προεκλογικά.
Θυμίζω ότι πρώτο τρίμηνο τα μέτρα του COVID ήταν για 15 μέρες σε σύνολο 90. Ακόμη και αν αυτό μείωσε την ανάπτυξη στο μισό, και πάλι θα είχαν το ένα πέμπτο από όσο είχαν υποσχεθεί.
Επειδή η επιτυχία του 0.4% στο πρώτο τρίμηνο του 2020 δεν είναι τόσο πειστική, ο πρωθυπουργός πέρασε στην αντεπίθεση και επικαλέστηκε τη φοβερή απόκλιση Ελλάδας-ΕΕ στην ανάπτυξη στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Και παρουσίασε αυτόν τον πίνακα.
Πραγματικά φανταστείτε ότι διδάσκετε σε ένα σχολείο και δίνετε αυτό το διάγραμμα να το σχολιάσουν τα παιδιά. Και σας λέει κάποιο παιδί ότι το πρόβλημα είναι από το 2015 και μετά. Δύσκολα θα σας προϊδέαζε ότι θα έφτανε στην αριστεία…
...