Σημεία από την τοποθέτηση του βουλευτή Κορινθίας και τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατά την ενημέρωση της αρμόδιας  επιτροπής από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου για την κατασκευή νέων Κλειστών Δομών στα νησιά Σάμος, Κως, Λέρος.

–          Η μείωση των ροών το 2020 είναι δεδομένη, πως είναι δυνατόν να έχουμε αυτή τη στιγμή να έχουμε 3.5000 περισσότερους από ό,τι στις 6/7/2019. Έχετε κάνει μια ανεπαρκή αποσυμφόρηση χωρίς σχέδιο.

–          Είναι σημαντικό ότι αναγνωρίσατε αυτό που λέμε εδώ και χρόνια, ότι η Ελληνική Υπηρεσία Ασύλου είναι από τις ταχύτερες στην Ευρώπη στην έκδοση αποφάσεων. Ωστόσο επιτάχυνση διαδικασιών δεν μπορεί να σημαίνει καταπάτηση δικαιωμάτων. Πρέπει να διασφαλίζεται η τήρηση των εγγυήσεων.

–          35.000 άνθρωποι πήγαν στην Ευρώπη με το πρόγραμμα μετεγκατάστασης και τις οικογενειακές επανενώσεις.

–          Όποτε μας έχετε ακούσει σας έχει βγει σε καλό. Η επανασύσταση του Υπουργείου, ή έστω

–          Παραμένει το ερώτημα θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι όταν κλείνετε τα ξενοδοχεία. Σε δομές όπως η Μαλακάσα, το Κλειδί και το Καρα-Τεπέ, με τις άθλιες συνθήκες;

–          Υιοθετείτε την γραμμή του Βιζεγκραντ και αποδέχεστε το σχέδιο τους να λειτουργήσουν οι χώρες πρώτες εισόδου, και κυρίως η Ελλάδα, ως «ασπίδα της Ευρώπης», μετατρέποντας τες σε αποθήκες ψυχών.

–          Δεν παρεμβαίνετε για να υπάρξει επιμερισμός και ισοκατανομή του βάρους

–          Έχετε γεμίσει τα Κέντρα Κράτησης, Στην Κόρινθο όταν παραλάβατε υπήρχαν 200 άνθρωποι σήμερα οι κρατούμενοι ξεπερνούν τους 1.200.

–          Θα πρέπει να υπάρξει συνέχεια της πολιτικής που σας παραδώσαμε. Ανθρώπινες συνθήκες σε όλες τις δομές σε νησιά και ενδοχώρα, σταθερή σταδιακή αποσυμφόρηση των νησιών και συνεχής οργανωμένη πίεση προς την Ευρώπη σε συντονισμό με όλες τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου για να εφαρμοστεί ένα δίκαιο και αναλογικό υποχρεωτικό σύστημα επιμερισμού.