Γ. Δραγασάκης: Οι μικροπιστώσεις είναι εργαλείο που δρομολόγησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (βἰντεο)

Posted on 24 Ιουνίου, 2020, 5:42 μμ
3 secs

«Οι μικροπιστώσεις μπορούν να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Είναι ένας θεσμός που πρέπει να επιτύχει από τα πρώτα του βήματα» επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκη, κατά τη συζήτηση του εν λόγω νομοσχεδίου, προειδοποίησε ωστόσο ότι «αν όμως επικρατήσουν αδιαφανείς, πελατειακές και ρουσφετολογικές λογικές, τότε θα μιλάμε γι’ άλλη μια χαμένη ευκαιρία».

Ο ίδιος τόνισε ότι «η Αναπτυξιακή Τράπεζα και οι μικροπιστώσεις συνιστούν μια δέσμη νέων χρηματοδοτικών θεσμών και εργαλείων που δρομολόγησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρωματικών προς το παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα και με ευρύτερα αυτού (αναπτυξιακά, κοινωνικά κ.ά.) κριτήρια».

Παράλληλα υπ[γράμμισε ότι «νέοι θεσμοί και εργαλεία που συγκροτούν αυτό που κάποτε ονόμασα “παράλληλο χρηματοδοτικό σύστημα”, για να δεχθώ πρωτοφανείς επιθέσεις, τότε. Τώρα αυτό γίνεται πραγματικότητα».

«Αυτό που ενόχλησε τότε, όμως, δεν ήταν ο όρος αλλά η ουσία. Ότι έσπαγε την παράδοση που ήθελε κυβερνήσεις του παρελθόντος υποταγμένες σε κατεστημένα τραπεζικά συμφέροντα, ν’ αφήνουν την Ελλάδα μόνη χώρα στην Ευρώπη δίχως τέτοια εργαλεία» σημείωσε ο Γ.Δραγασάκης.

...