Μετά τη «θερμή» υποδοχή που επεφύλαξαν οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ στον υπουργό Υγείας, σειρά είχε το Σάββατο το προσωπικό του νοσοκομείου Ρεθύμνου να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του. Με την άφιξη του Βασίλια Κικίλια στο νοσηλευτικό ίδρυμα γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου του… γύρισαν την πλάτη σε μια κίνηση διαμαρτυρίας.

Ο υπουργός έφτασε με καθυστέρηση στο νοσοκομείο όπου ακολούθησε συνάντηση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με την παρουσία της διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Λένας Μπορμπουδάκη, του βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη, του Ανδρέα Ξανθού, της διοίκησης του νοσοκομείου, φορέων και άλλων.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε τις ανακοινώσεις που έκανε για τις προσλήψεις προσωπικού, ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων του νοσοκομείου Ρεθύμνου και για το πρόβλημα των ανισθησιολόγων που είναι πανελλαδικό, δήλωσε ότι το θέμα θα εξεταστεί. Από την πλευρά του ο τομεάρχςη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός επισήμανε ότι είχε άλλες προσδοκίες από την επίσκεψη του υπουργού αλλά ότι τουλάχιστον έγινε διάλογος.

Τα προβλήματα του νοσοκομείου είναι συσσωρευμένα το τελευταίο διάστημα με το προσωπικό να κάνει λόγο για έναν καθημερινό αγώνα διαρκείας για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες.

Μόλις πριν τρεις μέρες το neakriti.gr ανέδειξε την απίστευτη ταλαιπωρία για δύο ηλικιωμένες Ρεθυμνιώτισσες, που μεταφέρθηκαν στο ΤΕΠ, και παρέμειναν παραμένουν σε φορεία στους διαδρόμους τους ιδρύματος καθώς δε γίνονταν αποδεκτές για εισαγωγή στην Παθολογική Κλινική.

«Κόκκινο πανί» η επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο ΠΑΓΝΗ

Την Παρασκευή το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ υποδέχτηκε τον υπουργό Υγείας, με πανό και συνθήματα . Οι εργαζόμενοι χαρακτήρισαν εξ αρχής πρόκληση την επίσκεψη του υπουργού στο νοσηλευτικό ίδρυμα καθώς κάνουν εδώ και καιρό λόγο για μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, ακόμα και σε ατομικά μέσα προστασίας.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν για μια ακόμη μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Ο Βασίλης Κικίλιας από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι οι εργαζόμενοι που προσελήφθησαν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα μονιμοποιηθούν. Προανήγγειλε ακόμη νέο νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη η οποία απευθύνεται σε όλους όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: neakriti

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: neakriti