Δήλωση Γ. Ψυχογιού, βουλευτή Κορινθίας και Τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., για την επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου και το σημερινό όργιο καταστολής, με ανάρτηση στα social media:

Η δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό, Επ. Κορκονέα, θα είναι πάντα εκεί για να θυμίζει σε όλους μας γιατί πρέπει με όλα τα μέσα που διαθέτουμε να σταματήσουμε την ωμή αστυνομική βία και αυθαιρεσία, αλλά και το πώς στοχοποείται και ενίοτε δολοφονείται η νεολαία που οραματίζεται, διεκδικεί, αμφισβητεί.

Αν νομίζουν η κυβέρνηση και ο κ. Χρυσοχοΐδης, που πριν την πανδημία έφεραν νόμο για την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και κινητοποιήσεων, ότι χρησιμοποιώντας την συγκυρία θα φιμώσουν, θα τρομοκρατήσουν, θα αποπροσανατολίσουν την κοινωνία που υποφέρει, θα δείξουν την “κυριαρχία” τους στην τρέχουσα περίοδο παίρνοντας εκδίκηση και τορπιλίζοντας ακόμα και τη μνήμη, είναι γελασμένοι και βαθιά νυχτωμένοι.

Οι απαντήσεις είναι στις ισχυρές δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας, πολλές από τις οποίες κερδήθηκαν με αίμα, αλλά και την ανάγκη του για μια κοινωνία σύγχρονη, ανοιχτή και δίκαιη για όλους.

Η προσαγωγή, μεταξύ άλλων, των δύο δικηγόρων πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α. μόνο τυχαία δεν είναι. Παρεμπιπτόντως, ο καταδικασθείς Χρυσαυγίτης Παππάς πού είναι άραγε, κύριε Χρυσοχοΐδη;