Γιώργος Θαλάσσης: Υπόθεση της κοινωνίας η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (ηχητικό)

Posted on 04 Δεκεμβρίου, 2020, 1:50 μμ
0 secs

«Για εμένα είναι προσωπικό πένθος. Η δολοφονία του Αλέξανδρου δεν είναι ατομική υπόθεση, είναι υπόθεση της κοινωνίας. Συνέβαλαν και συμβάλλουν πολλοί στην κακοποίηση του» επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη ο Γιώργος Θαλάσσης, πρώην γυμνασιάρχης και καθηγητής του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στη Σχολή Μωραΐτη.
«Πέρυσι που ήμουν έξω από το Εφετείο της Λαμίας πέρασε μια μαυροντυμένη γυναίκα και με ρώτησε γιατί ήταν εκεί τόσοι πολλοί αστυνομικοί. Της εξήγησα και μου είπε «Α, γι’ αυτό το βρωμόπαιδο;».

Έπιασα κουβέντα μαζί της και μου είπε ότι ο γιος της είχε σκοτωθεί πρόσφατα σε τροχαίο σε ηλικία 19 ετών. Παρότι, όμως ήταν μια χαροκαμένη μάνα, πήρε το μέρος του θύτη, όχι του παιδιού. Είναι πάρα πολύ εύκολο να θεωρήσεις ότι το θύμα φταίει, γιατί αυτό σε ανακουφίζει, θεωρείς ότι δεν φταις εσύ», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Θαλάσσης.

Ανέφερε επίσης, ότι «κάποια στιγμή, παραμονή της 6ης Δεκεμβρίου, δημοσιογράφος της “Kαθημερινής” έγραψε «Αύριο του Οσίου Γρηγορόπουλου του μολοτοφόρου», ενώ είχε τελειώσει η δίκη και το δικαστήριο είχε αποφασίσει ότι δεν υπήρξε καμία μολότοφ».

«Μ’ αυτόν τον τρόπο σπιλώνουν τη μνήμη του και βεβαίως δε θα ξεχάσουμε την κατάθεση της συζύγου του Κορκονέα στο δικαστήριο, η οποία – αμέσως μετά τη δολοφονία – είπε ότι την επισκέφθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης και της είπε “Πολύ καλά έκανε ο άνδρας σου”. Αλλά ο κ. Γεωργιάδης παρότι τον έχω προκαλέσει, δεν έχει βγει ακόμη να μας πει γιατί έκανε καλά ο Κορκονέας».

Παραλλήλισε δε αυτή τη στάση, με το σημερινό κυβερνητικό αφήγημα για την πανδημία και τόνισε «Και τώρα με την ατομική ευθύνη, το ίδιο είναι. Φταίμε όσοι παθαίνουμε. Εκτός από αυτούς που φοράνε άμφια και είναι υπουργοί».

Απευθυνόμενος προς τα νέα παιδιά, τους ζήτησε να μην επηρεάζονται από την τηλεόραση. «Να μάθουν ότι αυτό που εμφανίζεται ως κοινή λογική, δεν είναι παρά η κοινή κρατούσα ιδεολογία. Γι’ αυτό πρέπει να αντισταθούν σε αυτήν την ‘κοινή λογική’», σημείωσε.

...