Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν σωματεία και φορείς της Δυτικής Αττικής, δίνοντας συνέχεια στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες με τις οποίες διεκδικούν επείγοντα αιτήματα για την προστασία του λαού από την πανδημία σε μια περιοχή που έχει βρεθεί στο κόκκινο.

Νωρίτερα σήμερα πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο το Σωματείο Εργαζομένων αναδεικνύοντας τις μεγάλες ελλείψεις σε μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στο Νοσοκομείο και τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στα μέσα μεταφοράς.

«Για τα κέρδη τους παίζουν κορώνα γράμματα τις ζωές μας», κατήγγειλαν τα σωματεία με το πανό τους στο υπουργείο Εργασίας και απαίτησαν «εδώ και τώρα μέτρα προστασίας» στους χώρους δουλειάς που κυβέρνηση και εργοδοσία μετατρέπουν σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

«Πάρτε τώρα μέτρα στους χώρους εργασίας, δε θα γίνουν τάφοι εν μέσω πανδημίας», διαμήνυσαν οι αντιπροσωπείες των σωματείων ενώ στις πικέτες τους αποτύπωσαν μια σειρά αιτήματα για τα πρωτόκολλα, τις απολυμάνσεις, τους ελέγχους στους χώρους δουλειάς, τη διενέργεια δωρεάν τεστ, την εξασφάλιση ασφαλούς μεταφοράς με τα ΜΜΜ αλλά και την ενίσχυση των ΚΥ της περιοχής.

Σχολιάζοντας τον αυταρχισμό που, σε αντίθεση με τα μέτρα προστασίας, περισσεύει, προέτρεψαν το λαό να καταλογίσει το δικό του «πρόστιμο» στην κυβέρνηση και την εργοδοσία. «Φτώχεια, ανεργία, αυταρχισμός ο καπιταλισμός είναι ο ιός», φώναξαν.

Την ίδια στιγμή που οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των αρμόδιων φορέων επιδίδονται καθημερινά σε …τηλεδιασκέψεις, κατήγγειλαν πως στην πράξη δεν κάνουν τίποτα για να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού στους εργαζόμενους στις βιομηχανίες, εργοστάσια και άλλους χώρους δουλειάς της περιοχής.

«Η κατάσταση της Δυτικής Αττικής αποκαλύπτει τον πραγματικό ένοχο της εξάπλωσης της επιδημίας, που δεν είναι άλλος από την ανάγκη συνέχισης της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων», τόνισαν.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου «δεν βρίσκει χρόνο» για να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των σωματείων, κατήγγειλε ο Χρήστος Ματαράγκας, πρόεδρος του Συνδικάτου Ενέργειας. Όπως ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους, ο εκπρόσωπος του υπουργείου που συνάντησε την αντιπροσωπεία αρκέστηκε να καλέσει τους συνδικαλιστές να προχωρήσουν σε καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες, κάτι που έχουν ήδη κάνει. Υπενθυμίζοντας τα αιτήματα της κινητοποίησης ξεκαθάρισε πως η πολιτική της κυβέρνησης δε θα μείνει ανταπάντηση ούτε θα περάσει η προσπάθεια να επιβληθεί «σιωπητήριο» στις διεκδικήσεις.

Πηγή: 902.gr