Για μια ακόμα μέρα η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κοντά στους πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας

Posted on 16 Ιουνίου, 2020, 9:46 μμ
4 secs

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει το σχέδιο των εξώσεων, με αποτέλεσμα εκατοντάδες πρόσφυγες να οδηγούνται στο κοινωνικό περιθώριο. Στην πλατεία Βικτωρίας, κάθε μέρα έρχονται δεκάδες οικογένειες ψάχνοντας να βρουν ένα καταφύγιο μιας που αδυνατούν να βρουν σπίτι. Ο εγκλωβισμός τους αντανακλά την αναπολεσματικότητα μιας κοινωνικά ανάλγητης κυβέρνησης που αρνείται να χαράξει πολιτικές στέγασης και ένταξης των προσφύγων στην κοινωνία, εξαιτίας των ακραία συντηρητικών και ξενοφοβικών αντανακλαστικών της

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη κιόλας στιγμή, έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά κοινωνικής αλληλεγγύης, δίνοντας ένα δυναμικό παρών και παρέχοντας φαγητό, βρεφικά είδη και ρούχα.

Σήμερα, προσφέραμε 100 μερίδες μαγειρεμένου φαγητού που ετοίμασε Ο Αλλος Ανθρωπος Κοινωνικη Κουζινα Δωρεαν Φαγητο Για Ολους, καθώς και καλοκαιρινά ρούχα, κουβέρτες, σαμπουάν, φρουτόκρεμες, μπισκότα και γάλατα μακράς διάρκειας.

Καλούμε κάθε νέο και νέα, να σταθεί απέναντι στη λογική της εγκατάλειψης που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να σταθεί στο πλάι αυτών των ανθρώπων διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Όσο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα επιμένει να εξωθεί οικογένειες και μωρά παιδιά στο δρόμο, εμείς θα επιμένουμε στον αγώνα για των προσφύγων για μια καλύτερη ζωή. Για σπίτι, για τροφή, για αξιοπρεπή εργασία. Για ένα μέλλον με ασφάλεια, χωρίς κινδύνους που καθημερινά απειλούν τη ζωή τους.

...