«Εναλλακτικό» camping στην ιστορικά φορτισμένη περιοχή του Γράμμου, προγραμματίζουν οι οργανώσεις Σπουδάζουσας της Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Το κάμπινγκ θα πραγματοποιηθεί στο Νεστόριο Καστοριάς από τις 7 έως και τις 9 Αυγούστου σε «μια ιστορική περιοχή, όπου πριν από 71 χρόνια τα γεγονότα που συνέβησαν καθόρισαν την σύγχρονη ιστορία του τόπου», όπως αναφέρεται στη σχετική κοινοποίηση.

Φαίνεται, όμως, ότι το θέμα ενόχλησε νεοφιλελεύθερους και ακροδεξιούς του διαδικτύου και κυρίως του twitter που με απαράδεκτα σχόλια και προσπάθειες να κατηγορήσουν για εμφυλιοπολεμική επιλογή τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν το #Γράμμος να γίνει trent για αρκετές ώρες σήμερα.

Το Μega δεν έχασε την ευκαιρία να ασχοληθεί με το θέμα στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων:

Πληροφορίες για το Εναλλακτικό Camping

«Το πρόγραμμα», αναφέρουν σχετικές αναρτήσεις «ξεκινά με ιστορικό περίπατο στον πύργο Κοτύλης και επίσκεψη στο μνημείο στη θέση Σπανούρα. Ο πύργος της Κοτύλης (ή όπως τον λένε οι ντόπιοι “Χάρο”) κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου αποτελούσε ένα από τα περάσματα του Δ.Σ.Ε προς το Βίτσι. Το καλοκαίρι του 1947 κατά τη διάρκεια σκληρής μάχης αποδεκατίστηκε από τον Ελληνικό Στρατό διμοιρία του τάγματος των ανταρτών, που επιχειρούσε στην περιοχή. Επέζησαν μόνο 3 μαχητές. Γιάννης Θεοδώρου, Νίκος Χατζηβασιλείου και Θάνος Δημητρίου. Πολεμώντας μέχρι και την τελευταία σφαίρα τους αντί να παραδοθούν στις δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού αγκαλιάστηκαν και τραγουδώντας το τραγούδι του Δ.Σ.Ε, “για σε πατρίδα μας Ελλάδα, ζώσαμε τα άρματα ξανά», έπεσαν στον γκρεμό.
, Γιατί ενοχλεί τόσο το Camping της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στον Γράμμο; (βίντεο), INDEPENDENTNEWS

Το πρόγραμμα που περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, καθώς και «ιστορικό περίπατο στο νοσοκομείο του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας», θα ολοκληρωθεί με εκδήλωση γύρω από τις «βιωματικές αφηγήσεις του Γιάννη Μότσιου, μαχητή του Δ.Σ.Ε και ομότιμο καθηγητή του πανεπιστημίου Ιωαννίνων».