«Εκδικητική και τιμωρητική η στάση απέναντι στον κρατούμενο»

«Ο σωφρονιστικός νόμος απαιτεί ίση μεταχείριση για όλους τους κρατούμενους» τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη η Γιάννα Κούρτοβικ, συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας, σε κρίσιμη κατάσταση, μετά από 41 ημέρες απεργίας πείνας.

«Όταν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δηλώνει δημόσια ότι ο κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας δεν θα βγει, είναι παρέμβαση στην Δικαιοσύνη υπογράμμισε η Γιάννα Κούρτοβικ, εκφράζοντας την ελπίδα, ότι «η ευαισθησία  της Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα επιτρέψει την αρνητική εξέλιξη για την κατάσταση της υγείας του». Επεσήμανε, δε, τον κίνδυνο να έχουμε για πρώτη φορά νεκρό κρατούμενο – απεργό πείνας.

Κατήγγειλε επίσης ότι ο σημερινός πρωθυπουργός μέχρι και τις παραμονές των εκλογών «ζητούσε από δικαστές του Βόλου να απορρίπτουν το αίτημά του για τις άδειες που δικαιούνταν», τονίζοντας πως αυτό «είναι πρωτοφανές για μια δημοκρατία».

Υπογράμμισε ότι «την όλη υπόθεση διευθύνει ο κ. Χρυσοχοϊδης, ο οποίος ενώ έχει βομβαρδιστεί από συλλογικότητες, οργανώσεις, την Δ. Αμνηστία, την ΟΕΝΓΕ και ευρωβουλευτές που έχουν καταθέσει σχετική ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο, με έναν απίστευτο αυταρχισμό, αγνοεί τους πάντες».