Γαλλία: Έκλεισαν είκοσι δύο σχολεία λόγω κορωνοϊού

Posted on 04 Σεπτεμβρίου, 2020, 2:31 μμ
1 sec

Λίγες ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, 22 σχολεία στη Γαλλία αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο γάλλος υπουργός Παιδείας Ζαν-Μισέλ Μπλανκέ δήλωσε την Παρασκευή ότι 22 σχολεία έχουν κλείσει στη Γαλλία εξαιτίας κρουσμάτων Covid-19.

«Στην ηπειρωτική Γαλλία υπάρχουν αυτή τη στιγμή 12 σχολεία που έχουν κλείσει επί συνόλου άνω των 60.000, ένας αριθμός που είναι μικρός. Αν προσθέσουμε 10 σχολεία στη Λα Ρεϋνιόν (νησί), φθάνουν τα 22», δήλωσε ο Μπλανκέ μιλώντας στον ραδιοσταθμό Europe 1.

Καθώς περισσότεροι από 12 εκατομμύρια μαθητές επέστρεψαν την Τρίτη στο σχολείο, ενώσεις γονέων και εκπαιδευτικών έχουν εκφράσει ανησυχία για την επαναλειτουργία τους καθώς η διάδοση του ιού φαίνεται να επιταχύνεται.

Εν τω μεταξυ, το γαλλικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Πέμπτη, πως κατέγραψε περισσότερα από 7.000 νέα κρούσματα του κορονοϊού μέσα σε 24 ώρες για δεύτερη φορά σε δύο ημέρες, λίγο λιγότερα από το ρεκόρ των 7.578 κρουσμάτων που είχε καταγραφεί στις 31 Μαρτίου, ενώ οι νοσηλείες εξαιτίας του ιού αυξήθηκαν επίσης και πάλι.

...