Με συλλαλητήρια και διαδηλώσεις οι πολίτες είπαν ένα μεγάλο όχι στο νομοσχέδιο «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, μεγάλη συγκέντρωση συνδικάτων, φορέων, συλλογικοτήτων, του ΣΥΡΙΖΑ, της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΤΣΥΑ, και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ενάντια στο χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που θέλει να καταργήσει τις διαδηλώσεις και να περιστείλει συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν «Οι νόμοι καταργούνται στα πεζοδρόμια» και «Δεν θα περάσει η τρομοκρατία».

Με το νομοσχέδιο εισάγεται ένα σύνολο διατάξεων που καθιστούν οποιαδήποτε διαδήλωση δυνητικά «απαγορευμένη» και καταστρατηγεί το δικαίωμα του “συνέρχεσθαι”. Στο νομοσχέδιο υιοθετούνται ευρείας κλίμακας περιορισμοί που συνδέονται με συνταγματικά δικαιώματα και ελευθερίες και αντίστοιχα μέτρα ασφαλείας της κοινωνικοοικονομικής ζωής.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρσα, Ηράκλειο, Ξάνθη, Τρίκαλα και άλλες πόλεις της χώρας.

, Βροντερό «όχι» στο χουντικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις (φωτογραφίες), INDEPENDENTNEWS , Βροντερό «όχι» στο χουντικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις (φωτογραφίες), INDEPENDENTNEWS , Βροντερό «όχι» στο χουντικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις (φωτογραφίες), INDEPENDENTNEWS , Βροντερό «όχι» στο χουντικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις (φωτογραφίες), INDEPENDENTNEWS , Βροντερό «όχι» στο χουντικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις (φωτογραφίες), INDEPENDENTNEWS
, Βροντερό «όχι» στο χουντικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις (φωτογραφίες), INDEPENDENTNEWS , Βροντερό «όχι» στο χουντικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις (φωτογραφίες), INDEPENDENTNEWS , Βροντερό «όχι» στο χουντικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις (φωτογραφίες), INDEPENDENTNEWS , Βροντερό «όχι» στο χουντικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις (φωτογραφίες), INDEPENDENTNEWS

 

, Βροντερό «όχι» στο χουντικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις (φωτογραφίες), INDEPENDENTNEWS

Με βίαη επίθεση των δυνάμεων καταστολής αντιμετώπισε η κυβέρνηση τα μεγάλα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας και άλλες πόλεις της χώρας κορυφώνονται αυτήν την ώρα οι κοινωνικές αντιδράσεις ενάντια στο αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο για την απαγόρευση (επί της ουσίας) των διαδηλώσεων, το οποίο ψηφίζεται στη Βουλή. 

Στη βίαιη διάλυση της συγκέντρωσης αντέδρασε έντονα ο Νίκος Βούτσης παίρνοντας τον λόγο στη Βουλή. Για δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών μιλά ο κ. Χρυσοχοϊδης “Όλα τα άλλα δεν υπάρχουν”, είπε, αρνούμενος ότι η αστυνομία διέλυσε άγρια μία ειρηνική διαδήλωση με πρόφαση μεμονωμένα περιστατικά επίθεσης σε αστυνομικούς.