Η πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας των παμπ στην Αγγλία δεν ήταν και τόσο ομαλή.

Αν και οι αρχές είχαν ανακοινώσει πως τα μπαρ και οι παμπ θα άνοιγαν τις πόρτες τους στις 06:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, ορισμένοι ιδιοκτήτες είχαν προγραμματίσει να ανοίξουν μόλις το ρολόι “δείξει” μεσάνυχτα.

Οι Άγγλοι βγήκαν στους δρόμους ήδη από τα μεσάνυχτα και επισκέφτηκαν τα μπαρ και τις παμπ που άνοιξαν από το βράδυ, απολαμβάνοντας τις μπύρες και τα ποτά τους έξω από το σπίτι τους, ενώ μεγάλα πάρτυ με συνωστισμό ατόμων και άφθονο αλκοόλ έλαβαν χώρα σε διάφορες πόλεις της Βρετανίας.

Ομάδες αστυνομικών έσπευσαν σε διάφορα “παράνομα” σημεία για να επιβάλουν την τάξη, αλλά δεν τα κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία, καθώς δέχθηκαν επιθέσεις από τους πολίτες που βγήκαν να διασκεδάσουν. Σε αρκετές περιπτώσεις αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν άπραγοι.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση με μπουκάλια σε περιοχή του δυτικού Λονδίνου, όταν προσπάθησαν να σταματήσουν ένα μεγάλο πάρτι που πραγματοποιείτο εκεί. Ομάδα νεαρών τους έριξε διάφορα αντικείμενα, ενώ τους έλουσε με αλκοόλ, με τους αστυνομικούς να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την προσπάθεια.

Το εν λόγω πάρτυ διοργανώθηκε λίγο μετά τις ανακοινώσεις του Μπόρις Τζόνσον και την έκκλησή του για αυτοσυγκράτηση έως τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου, ενώ στο σημείο όπου δημιουργήθηκαν οι ταραχές υπήρχαν τουλάχιστον 200 αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και δύο ελικόπτερα της αστυνομίας.