Βλέποντας και κάνοντας ενόψει του δεύτερου κύματος πανδημίας

Posted on 24 Αυγούστου, 2020, 1:17 μμ
5 secs

Χωρίς «πυξίδα» δείχνει να κινείται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και του ΕΟΔΥ ενώπιον του δεύτερου κύματος πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα, καθώς καθημερινα πλέον καταγράφεται η πλήρης απουσία προετοιμασίας για τον ουσιαστικό εντοπισμό της διασποράς των κρουσμάτων.

Πλέον πρόσφατο αλλά κι ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η καταγγελία εκ μέρους των γιατρών του ΕΣΥ στην Κέρκυρα πως τους ζητάται να λειτουργήσουν ως κλιμάκιο ελέγχου για κοροναϊό στο λιμάνι του νησιού, αντί να μεταβαίνουν εκεί κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα στις 14 Αυγούστου η Ένωση Γιατρών του ΕΣΥ Κέρκυρας απέστειλε εξώδικο προς τον υπουργό Υγείας, τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, και τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αγρού – Αγ. Αθανασίου.

Η εξώδικη δήλωση διαμαρτυρία κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας, καθώς επίσης τον Ιατρικό Σύλλογο της περιοχής αλλά και βουλευτές του νησιού. Στο εξώδικο οι γιατροί του ΕΣΥ καταγγέλλουν ότι στις 10 Αυγούστου έλαβαν ηλεκτρονικό μήνυμα από το Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αγρού – Αγ. Αθανασίου στο οποίο γινόταν λόγος για «υποχρεωτική παρουσία στο λιμένα Κέρκυρας κατόπιν εντολής της 6ης ΥΠΕ».

Όπως αναφέρουν οι γιατροί το μήνυμα αυτό εστάλη μία εβδομάδα μετά την καταγγελία γιατρών και νοσηλευτών του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας σύμφωνα με την οποία από τις 3 Ιουλίου γιατροί και νοσηλευτές απασχολούνται ως κλιμάκια ελέγχου για τον κορονοϊό στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Ωστόσο, όπως τονίζουν γιατροί και νοσηλευτές, όλα αυτά γίνονται σε έναν «ακατάλληλο υγιειονομικό χώρο χωρίς καμία οικονομική αποζημίωση». Μάλιστα όπως καταγγέλλουν, πρόκειται για «βεβιασμένες εμβαλωματικές κινήσεις χωρίς καμία προετοιμασία χωρίς καμία εκπαίδευση προσωπικού που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των γιατρών και κατ’ επέκταση τη δημόσια Υγεία στο νησί», ενώ ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να παρέμβει και να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Το εξώδικο ανήρτησε στο twitter ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου.

ΠΗΓΗ: TVXS

...