Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου αναφορικά με την απαράδεκτη ανακοίνωση που επεδίωξε να προκαταβάλλει την έκθεση του ιατροδικαστή, καταγγέλλοντας εκ των προτέρων ως fake news το γεγονός συσχέτισης του θανάτου με την ακραία αστυνομική βία που υπέστη ο νεαρός Βασίλης.

Μια από τα ίδια…

«Η ανακοίνωση του Υπουργείου λέει ότι κάποιοι θέλοντας να δείξουν ότι υπάρχει ασύστολη καταστολή συνέδεσαν το θάνατο του παιδιού με ένα γεγονός αστυνομικής βίας που συνέβη πριν 30 μέρες» είπε στο ΣΚΑΪ.

«Χάθηκε ένα παιδί 26 χρονών, ένα νέο παιδί, ένας βλαστός. Είναι οδυνηρό για τους γονείς τους και θλιβερό για όλους μας. Ας δείξουμε λίγο σεβασμό. Επιχείρησαν να συνδέσουν τον θάνατο του παιδιού με την αστυνομική βία. Αυτό είναι ένα ψέμα με την έννοια ότι δεν έχουμε κανένα στοιχείο αυτή τη στιγμή για να το πούμε. Σήμερα θα γίνει η ιατροδικαστική έκθεση όπως προβλέπουν οι νόμοι με την παρουσία Εισαγγελέα. Νομίζω ότι γίνεται μία συστηματική προσπάθεια να συνδέσουν την πολιτική του Υπουργείου με την ανοχή ή ακόμα και την υποστήριξη στην αστυνομική βία» είπε με μέγιστη υποκρισία ο υπουργός Προστασίας της Καταστολής.