Προληπτική εκκένωση, μέσω του 112, των οικισμών Βιλίων και Προφήτη Ηλία, γίνεται αυτή την ώρα, καθώς νέα  πυρκαγιά εκδηλώθηκε, το πρωί αυτή τη φορά στην περιοχή Κάζα, που βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

 

Στο σημείο επιχειρούν τώρα 73 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, σημείωσε ότι πρόκειται για μια τεράστια πυρκαγιά με μέτωπο τουλάχιστον 1,5 χλμ που καίει σε παρθένο δάσος, ενώ πρόσθεσε ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί και η φωτιά βρίσκεται στην περιοχή του προφήτη Ηλία με κατεύθυνση προς τα Βίλια.

«Είναι παρθένο δάσος. Είναι τεράστια πυρκαγιά. Η κατεύθυνση του ανέμου είναι προς τα Βίλια. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην περιοχή του προφήτη Ηλία, ήδη έχει αναπτυχθεί μεγάλο μέτωπο. Το μόνο θετικό είναι ότι έχουν έρθει τα πτητική μέσα και κυριολεκτικά μάχονται», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Ελευσίνας- Θηβών από το ύψος του κόμβου των Βιλίων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

N


#independentnews

#independent news greece

Facebook: https://www.facebook.com/IndNewsGR

Twitter: https://twitter.com/inde_news

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC_artiGsPS7mJj-UaJNq_Tw

Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr/

independentnews