Εκτός της βρετανικής λίστας για ταξίδι χωρίς καραντίνα η Ελλάδα

Τα ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκαν και η χώρα μας βρίσκεται εκτός της λίστας 12 κρατών στα οποία θα μπορούν να ταξιδέψουν οι κάτοικοι της Αγγλίας από τις 17 Μαΐου.  Εκτός από την Ελλάδα, η οποία παραδοσιακά αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Βρετανούς, από τη λίστα απουσιάζουν τόσο η Ισπανία όσο και η Γαλλία.

Αναλυτικά οι 12 χώρες είναι:

 1. Πορτογαλία
 2. Ισραήλ
 3. Σιγκαπούρη
 4. Αυστραλία
 5. Νέα Ζηλανδία
 6. Μπρουνέι
 7. Ισλανδία
 8. Γιβραλτάρ
 9. Νησιά Φόκλαντ
 10. Νησιά Φερόε
 11. Νησιά Νότιας Γεωργίας και Νότιου Σάντουιτς
 12. Νησιά Αγία Ελένη, Ασενσίον

Όσοι κάτοικοι Αγγλίας επιστρέφουν από τις χώρας αυτές δεν θα είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε καραντίνα. Τα αρνητικά τεστ Covid, πάντως, είναι υποχρεωτικά και κατά την αναχώρηση και κατά την επιστροφή στη χώρα.

«Η επιτυχία της Βρετανίας στη μάχη κατά του κορονοϊού, δεν είναι ίδια σε άλλες χώρες» δήλωσε σχετικά ο Γκραντ Σαρπς, υπουργός Μεταφορών της χώρας, εξηγώντας περαιτέρω τις ανακοινώσεις.

Η Ελλάδα και η Κύπρος παραμένουν στην «πορτοκαλί» λίστα, που σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν από αυτές τις χώρες στη Βρετανία θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 10 ημερών και να υποβληθούν δύο φορές σε διαγνωστικό τεστ για την Covid-19. Οι ταξιδιώτες από χώρες που βρίσκονται στην «πράσινη» κατηγορία θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ πριν από την αναχώρησή τους και δύο ημέρες μετά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η λίστα θα αναθεωρείται κάθε τρεις εβδομάδες. Τρεις χώρες που σήμερα βρίσκονται στην «πορτοκαλί» κατηγορία, η Τουρκία, οι Μαλδίβες και το Νεπάλ, θα μετακινηθούν στην «κόκκινη» από την Τετάρτη, 12 Μαΐου.

efsyn.gr, ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ “ΛΙΣΤΑ ΠΕΤΣΑ” ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΑΙΡΟΥΝ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ, INDEPENDENTNEWS