«Την ίδια ώρα που ο κορονοϊός σαρώνει μέσα στις φυλακές (οι μαρτυρίες συνεχώς πληθαίνουν), που η Πολιτεία, αδιαφορεί απολύτως για την υγεία και τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, το υπουργείο καταστολής μπούκαρε στις φυλακές Κορυδαλλού και δημιούργησε, με τη βία ασφαλώς, αυτές τις εικόνες μέσα στα κελιά. Δεν είχαν αποτελέσματα οι έρευνες τους, άνθρακας ο… θησαυρός» σχολιάζει ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της Π.Γ. και του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.
«Μπορεί να μας πει το υπουργείο σε πόσες φυλακές έχουμε κρούσματα; Μπορεί να μας πει σε πόσες φυλακές έχουν γίνει τεστ; Μπορεί να μας πει ποια μέτρα έχει πάρει για την προστασία των ανθρώπων, εργαζομένων και κρατουμένων, μέσα στις φυλακές. Και όταν λέμε μέτρα δεν εννοούμε την καταστολή….» αναφέρει και παραθέτει σχετική ανάρτηση.

, Εικόνες ντροπής σε φυλακή μετά από έλεγχο των ειδικών μονάδων της ΕΛΑΣ (φωτογραφίες), INDEPENDENTNEWS

«Αυτή είναι η εικόνα ενός κελιού μετά από έλεγχο των ειδικών μονάδων της ΕΛΑΣ που αξιοποίησε πληροφορίες, οι οποίες όμως ήσαν μούφα. Κοινώς, δεν βρήκαν τίποτα. Αλλά το τοπίο που άφησαν μαρτυρά τη συμπεριφορά τους. Και μη μου πει κανείς, ναι αλλά κι αυτοί….Ο καθείς τιμωρείται για τις πράξεις του. Αυτοί μένουν πάντα στο απυρόβλητο» καταγγέλλει μέσω facebook ο Γιάννης Λάμπρου.